Τρία στα τρία για τις ομάδες του ΓΣΑΠ

                                                          Η ομάδα των Γυναικών

Τρία στα τρία

Οι Γυναίκες μπήκαν με νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Νίκη αγχωτική, αμφισβητούμενη μέχρι το 39’ από τον ισχυρό Φοίνικα Πειραιά, αλλά πάντως … νίκη! Οι Νεάνιδες συνέχισαν αήττητες με την τέταρτη στη σειρά νίκη τους και μάλιστα εκτός έδρας επί της ομάδας του Αγίου Νικολάου Παλλήνης, ενώ και η Α ομάδα των κορασίδων πέτυχε νίκη επί του ισχυρού Ανταίου. Η ομάδα Β είχε ρεπό.


Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΓΣΑΠ- ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: 73-68 (14-17, 16-17, 21-17, 22-17)


Διαιτητές: Πολάτογλου, Οικονόμου (σχετικά καλοί)

Καλή αρχή!

Το θετικό της χθεσινής νίκης είναι η … νίκη! Η ομάδα γυναικών αποκτά ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α2, μια και την βάραινε η κακή εμφάνιση και ο αποκλεισμός από το Κύπελο. Η ομάδα μπορεί, και μάλιστα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως αυτή του Φοίνικα με έμπειρες αθλήτριες. Ο Φοίνικας πέτυχε εκτός έδρας 68 πόντους και δεν κέρδισε, πράγμα σπάνιο για το μπάσκετ γυναικών! Και αυτό έγινε γιατί εμείς τελικά πετύχαμε περισσότερους. Από τα δεκάλεπτα φαίνεται ότι, παρά το ανέβασμα της προσπάθειάς μας, δεν καταφέραμε να περιορίσουμε το σκοράρισμα της αντίπαλης ομάδας. Δεν καταφέραμε λοιπόν να αντιτάξουμε αποτελεσματική άμυνα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψει ο προπονητής και οι αθλήτριες, αν θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Χάρις στο κακό μας ξεκίνημα Ο Φοίνικας έφτασε στο 17’ να προηγείται με 12 πόντους (21-33), προτού η ομάδα μας, με ένα σερί 9-1,  μειώσει σε 30-34 στο ημίχρονο.

Καταφέραμε όμως στο β’ ημίχρονο να ανεβάσουμε την επίθεσή μας, χάρις στην επιμονή και στο πάθος των αθλητριών μας, στην συμμετοχή  περισσοτέρων στο σκοράρισμα,  στον οίστρο της Τσέρου (πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους), στο κέρδισμα των κρίσιμων επιθετικών ριμπάουντ (από Λυδία και Σλούκα), στην θετική συμβολή και όσων δεν σκοράρισαν!

Παρά τα λάθη μας , παρά τις χαμένες βολές , παρά τα χαμένα λέϊ -απ, μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με ισόπαλο σκορ(51-51) και  το παιχνίδι έγινε θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ με διαφορά 1 ή 2 πόντων! Τελικά στο 38’ πήραμε προβάδισμα 3 πόντων και το αυξήσαμε στους 5 με τη λήξη του αγώνα.

Ντέρμπι με τα όλα του!


ΓΣΑΠ (Χατήρας, Στρατής): Κακοσούρη, Κανιστρά, Χατήρα 12(1), Γεροντή, Ακρίβου 8, Ευαγγελάτου 8(2), Πολιτοπούλου, Σλούκα 8(2), Τσέρου 29(1), Καράμπελα, Κυρκοπούλου, Γρίσπου 8.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Αράπης): Σπυριδονίδου, Μαλλιαρού, Καρελά, Ευμορφοπούλου 20(1), Βράκα 10(1), Στεφάτου 5, Λαουλάκου, Μπαρουτζή, Αντωνιάδου 11, Δανδουλάκη 20, Δράκου, Βώλου 2.


Β. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΓΣΑΠ: 32-42 (12-8, 3-9, 5-10, 12-15)

4Χ4!

Άγιος εναντίον Αγίας, και σε αυτή την ιδιότυπη θρησκευτική μονομαχία, οι παίχτριες της ομάδας μας απέδειξαν την πίστη στις ικανότητές τους και με το παραπάνω! Ένα δεκάλεπτο κράτησε ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων, από το δεύτερο και μετά η άμυνά μας έβαλε τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση. Όταν μάλιστα στο 3 δεκάλεπτο άρχισε να δουλεύει και η επίθεση η κατάσταση απλοποιήθηκε. Με ένα τρίποντο 6:55 πριν το τέλος η διαφορά ξεπέρασε τους 10 πόντους και εκεί φάνηκε ότι το λάδι στο καντήλι του Αγίου Νικολάου είχε τελειώσει. Το τελικό +10 ήταν απόλυτα φυσιολογικό και ενδεικτικό της διαφοράς των δύο ομάδων. Πέρα από την νίκη αυτό που μετράει είναι ότι το ομαδικό παιχνίδι της ομάδας μας κάλυψε και με το παραπάνω τις απώλειες βασικών παιχτριών. Επιστρέφουμε στην έδρα μας την επόμενη Δευτέρα αντιμετωπίζοντας τον MΕΛΑ.

ΑΟ Αγ. Νικολάου Παλλήνης (Γκίκας):
Βουγιούκα Κ., Κουτρώτσιου, Φραγκάκη, Κτιστάκη, Περιστέρη, Μίνκωφ, Μουστάκη Σ., Μουστάκη Π., Βουγιούκα Χ., Χασάπη, Μακρυνιώτη

ΓΣΑΠ (Στρατής):
Κανιστρά 8, Κείσογλου 9(1),  Δασκαλάκη 4, Σινιώρη, Τοτού, Τουρλίδα 1, Αραβανή 17 (1), Σταματοπούλου 1, Σινάνογλου Κ. 1, Παγίδα Α. 1, Σινάνογλου Α.

Γ. ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

Α ΟΜΑΔΑ

ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΝΤΑΙΟΣ: 42-35 (16-7, 13-8, 5-13, 8-7).


Μεγάλη εντός έδρας νίκη πέτυχαν το Σάββατο 22/10 οι ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α' για την 6η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας. Η ομάδα μας από την αρχή του αγώνα ξεκίνησε πολύ δυνατά με καλές συνεργασίες και άμυνα για σεμινάριο και στη λήξη της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 16-7. Οι αθλήτριές μας προσηλωμένες στο πλάνο του προπονητή συνέχισαν με την ίδια πίεση και ευστοχία στην επίθεση μεγαλώνοντας τη διαφορά στο +14 στη λήξη του ημιχρόνου (29-15). Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση  των αθλητριών μας αλλά και η πίεση της  φιλοξενούμενης ομάδας οδήγησε σιγά σιγά στη μείωση της διαφοράς φτάνοντας στους +6 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας διατήρησε τη διαφορά και στη λήξη πανηγύρισε παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 42-35. Συγχαρητήρια αξίζουν στις αθλήτριες μας και στον coach για την εμφάνιση αλλά και την δίκαιη νίκη. Επόμενος αγώνας εκτός έδρας με τον ΑΟ ΚΡΟΝΟ ΓΕΡΑΚΑ το Σάββατο 5/11 στις 21:00.

ΓΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Στρατής Κ.):
Κεϊσογλου, Αραβανή, Κεχρή, Σινάνογλου Α., Σινάνογλου Κ., Παγίδα, Αγριογιάννη, Μαρτάκη, Κουκουμέλη, Λάσκαρη


Νεότερη Παλαιότερη