Δεν υπάρχει δίλημμα "κολυμβητήριο ή Μακρή"

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαβάζοντας κανείς κάποιες πολιτικές ανακοινώσεις καταλήγει στο συμπέρασμα μιας πιθανής απόπειρας διασύνδεσης της προσπάθειας αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου στη Μακεδονίας και της απόκτησης του οικοπέδου των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή στον Τσακό. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είτε αναφέρεται πως η σημερινή Δημοτική Αρχή εγκαταλείπει του Μακρή για να κάνει το κολυμβητήριο, χαρακτηρίζοντάς το ως ψηφοθηρική κίνηση είτε παρουσιάζεται ως δίλημμα σε ένα υποθετικό - αν ποτέ χρειαστεί - ερώτημα επιλογής "δάνειο για το κολυμβητήριο ή του Μακρή;".

Όμως άνθρωποι που πέρασαν από τη διοίκηση της πόλης και είχαν άπλετο χρόνο να δρομολογήσουν όπως αυτοί αντιλαμβάνονται αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα, και δεν το έπραξαν, δημιουργεί μία απορία του τι θέλουν με την αντίδρασή τους τώρα να πετύχουν.
 
Επίσης όταν κάποιος θέτει ένα εικονικό πλαίσιο βάζοντας ερωτήματα με τη μορφή διλήμματος, δεν πρέπει πριν από όλους ο ίδιος να τα απαντήσει;

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κρητικίδης, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων κατά τη δημόσια συνεδρίαση του απολογισμού τον Ιούνιο του 2021 (εδώ):

«Η αποπεράτωση του ημιτελούς κολυμβητηρίου με το νόμο του 4495 του 2017 περί αποπεράτωση αυθαιρέτων κατασκευών δίνει μία χρυσή ευκαιρία στο Δήμο να προχωρήσει χωρίς το πρόβλημα της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας»

Επίσης, ίσως αξίζει, η επισήμανση μιας ανάρτησης που έγινε σχετικά πρόσφατα σε ομάδα σε κοινωνικά δίκτυα, όπου στοχοποιήθηκε το κολυμβητήριο. Εντούτοις η ανάρτηση προσέλκυσε αρκετά σχόλια, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει πως το κολυμβητήριο πρέπει να τελειώσει. Οι δημότες μένουν μακριά από τις τοπικές πολιτικές έριδες και δεν καλοβλέπουν επικίνδυνους παραλληλισμούς.

Το να συγχέουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο το ένα έργο με το άλλο, δεν είναι σωστό. Πρόκειται για δύο εντελώς ξεχωριστά τεχνικά έργα με διαφορετική ιστορία και χαρακτηριστικά (κόστος, χρόνος, φορέας υλοποίησης κ.τ.λ.) ριψοκινδυνεύοντας να διχαστεί μερίδα του κόσμου.

Οι αθλητικές και οι σχολικές υποδομές αλληλοσυμπληρώνονται για το κοινό καλό. Και τα δύο χρειάζονται.

Νεότερη Παλαιότερη