Νέα Αρχή: Ιδια συνταγή - Δημοτικό Συμβούλιο αρένα

Είναι  πλέον επαναλαμβανόμενο και γνωστό σε όλους ότι, όταν ο Δήμαρχος στριμώχνεται πολιτικά,  αντιδρά με την ίδια συνταγή, με ύβρεις και απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων και με την συνήθη αγένεια που τον χαρακτηρίζει. Χθες μη μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας σε  ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των οικονομικών του Δήμου,  μετέτρεψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα αντεγκλήσεων, ύβρεων,  και προσωπικών αναφορών με υπονοούμενα και αιχμές, που αρνήθηκε προκλητικά να ανακαλέσει. Ήταν μάλιστα τέτοια η σφοδρότητα και η χυδαιότητα των χαρακτηρισμών προς τον επικεφαλής της Νέας Αρχής και ο «τραμπουκισμός» προς την δημοτική σύμβουλο Μίνα Μουχτούρη, με την ανοχή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που προκάλεσε την αποχώρηση της παράταξης. Είναι η γνωστή συνταγή και τακτική που χαρακτηρίζει τους ανεπαρκείς που δεν έχουν επιχειρήματα και προσπαθούν να γλιτώσουν τον έλεγχο και τις ερωτήσεις-δηλώσεις, που τις μετέθεσαν πάλι αυθαίρετα στο τέλος της συνεδρίασης!!!

Και χθες είχαν πολλά και δύσκολα θέματα να απαντήσουν και να απολογηθούν:
 
1. Πόσα χρόνια θα περιμένουμε ακόμη για το δάνειο της απαλλοτρίωσης του σχολείου Μακρή;


2. Τι θα γίνει με την ανάπλαση της πλατείας Αη Γιάννη που έχασαν την χρηματοδότηση της Περιφέρειας από χονδροειδή γκάφα (ξέχασαν να το δηλώσουν στο Κτηματολόγιο)

3. Πότε θα επανεκκινήσει το έργο του Νέου Δημαρχείου και γιατί δεν προωθούν αυτά που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη των επικεφαλής; Γιατί δεν συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου για να ξεπεραστούν αστοχίες και προβλήματα που κοστίζουν;

4. Γιατί χάθηκε ένας χρόνος για την μελέτη του παιδικού σταθμού στην Ρόδων; Ποιος ευθύνεται που η εταιρεία (με απευθείας ανάθεση) δεν υλοποίησε την σύμβαση και προχθές στην Οικονομική Επιτροπή πέρασαν την εκ νέου ανάθεση;  Άλλα έλεγαν όταν έκλειναν τον παιδικό σταθμό της Τρωάδος.

5. Ποιος θα απολογηθεί για το χαοτικό κλίμα και τις αυθαιρεσίες στην τελευταία συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Γνωρίζει ο δήμαρχος ότι για την παραχώρηση χρήσης δημόσιας περιουσίας (σχολικών υποδομών) υπάρχει αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και απαιτείται εκτός των άλλων απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου; Γνωρίζει ότι οι αποφάσεις της ΣΕΠΕ για το θέμα αυτό έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα; Γιατί με την αλλοπρόσαλλη τακτική του φέρνει σε αντιπαράθεση την σχολική κοινότητα με τον σωματειακό αθλητισμό;

6. Γιατί παρέκαμψαν την Οικονομική Επιτροπή και τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς δημοσίευση για εκδήλωση ενδιαφέροντος, δίνοντας στον ΠΑΟΔΑΠ την αρμοδιότητα μιας νέας αδιαφανούς απευθείας ανάθεσης του «Χριστουγεννιάτικου Πάρκου Καλλιτεχνίας και Αναψυχής και Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής»; Την Παρασκευή η αίτηση της εταιρείας, ως δια μαγείας «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα μας, με ελάχιστο έως ανύπαρκτο αντάλλαγμα και την Δευτέρα η εισήγηση!!! Πρωτοφανής η  ταχύτητα για μια δημοτική αρχή που για όλα τα άλλα σοβαρά θέματα της πόλης μας σέρνεται.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι δεν θα μπούμε στην λογική των τεχνητών αντιπαραθέσεων που θολώνουν το τοπίο και αποπροσανατολίζουν τους δημότες από τα πραγματικά και ουσιώδη θέματα. Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαιτούμε άμεσες απαντήσεις και θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες παρέμβασης και ελέγχου.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με συνέπεια στον θεσμικό της ρόλο θα αναδεικνύει τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση, με τεκμηριωμένη κριτική, διάλογο και προτάσεις.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη