Συμπεράσματα της "Νίκης" μετά τη συνάντηση των παρατάξεων για το νέο Δημαρχείο

Με τίτλο «Νέα ενημέρωση Δημάρχου προς τις Δημοτικές  παρατάξεις για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου» δημοσιεύεται κείμενο της Δημοτικής αρχής, απολύτως γενικόλογο.

Συνοψίζουμε τα ουσιαστικά σημεία της συνάντησης (Τετάρτη 7/9) όπου η «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» εκπροσωπήθηκε από τους Γ. Σταθόπουλο πρ. Δήμαρχο και τους Π. Γκόνη και Δ. Κονταξή πρ. Αντιδημάρχους:

1. Υπήρξε ομοφωνία ότι το επιπλέον χρηματικό ποσό, για τις εργασίες εκβραχισμού, αφορά απρόβλεπτα έξοδα του έργου και όχι συμπληρωματική σύμβαση όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, καταλογίζοντας τα στον Δήμο .  

2. Τα απρόβλεπτα είναι γνωστό και επ’ αυτού συμφώνησαν όλοι, επιβαρύνουν την Περιφέρεια.

3. Η δηλωθείσα από τον Δήμαρχο πρόθεση  του Υπουργείου Ανάπτυξης να εκταμιευθεί το ποσό από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι καλοδεχούμενη, εφόσον υλοποιηθεί και μάλιστα σύντομα.

4. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι ο Δήμος θα προσλάβει ειδικό σύμβουλο - μελετητή για τα επόμενα στάδια του έργου (σ.σ. όφειλε ήδη να το έχει πράξει)

5. Αμφισβητήθηκε, έντονα, από πολλές πλευρές ο αριθμός κυβικών μέτρων εκβραχισμού που δηλώνεται από την εργολήπτρια Εταιρεία.  

6. Διευκρινίστηκε ότι υπήρξαν δύο επιστολές από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που έλαβε ο Δήμος, Μάιο και Ιούνιο του 2021. Στις επιστολές υπήρχε αναφορά στο αίτημα του εργολάβου για αναθεώρηση της μελέτης, κάτι που –υποστηρίχθηκε από πλευρές της αντιπολίτευσης– θα έπρεπε είχε ενεργοποιήσει την Δημοτική αρχή.

7. Συζητήθηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής συμβουλευτικής επιτροπής από Μηχανικούς, πρόταση που είχε κατατεθεί εδώ και αρκετό διάστημα στο Δημ. Συμβούλιο, από τον πρ. Αντιδήμαρχο Δ. Κονταξή Πολ. Μηχανικό, χωρίς να γίνει τότε δεκτή.

8. Διευκρινίστηκε, ταυτόχρονα,η ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης και παρέμβασης του Δήμου στο επίπεδο της θεσμικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε δημόσια να καταθέσουμε την άποψη ότι η Δημοτική αρχή, πλην της επίσκεψης στον Υπουργό Ανάπτυξης, δείχνει να μην ανησυχεί. Το θέμα, όμως, είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη