Το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε την μπάρα στην πλατεία, αλλά νοοτροπία συνολικά!

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε εκ νέου το θέμα της μετατροπής της πλατείας Αγίας Παρασκευής σε υπαίθριο δωρεάν χώρο στάθμευσης. Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, κ. Σάρκουλα να μεριμνήσει ώστε σήμερα η μπάρα να αντικατασταθεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Το πρόβλημα όμως είναι να αλλάξουμε την μπάρα; Ή η νοοτροπία και η διαχρονική ανοχή μας; Όταν είμαστε στην αντιπολίτευση αναδεικνύουμε το θέμα. Μετά γινόμαστε διοίκηση, δεν το λύνουμε, κ.ο.κ.

Για παράδειγμα το θέμα χθες έθεσε σύμβουλος της δημοτικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σε προγενέστερη συνεδρίαση είχε παραδεχθεί πως ως δημοτική αρχή [κι ο ίδιος ως αντιδήμαρχος] είχαν δώσει πέντε τηλεχειριστήρια στον ιερό ναό [αργότερα σε σχόλια σε ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα, τα πέντε έγιναν τρία].

Όντας από εκείνους τους λίγους που πιέσαμε τον τότε Δήμαρχο, κ. Σταθόπουλο, να δώσει ένα τέλος στο μπάχαλο της κεντρικής πλατείας, είχα επισημάνει πως αν αρχίσει να βάζει νερό στο κρασί του σε όσους με το "καλημέρα" του ζήτησαν κάποια χαλαρότητα στο μέτρο, τότε θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό λαμβάνοντας την απάντηση "να βάλουμε εσένα δήμαρχο να τσακωθείς με όλο τον κόσμο". Πάντως κι ο ίδιος που δεν τσακώθηκε με κανέναν, δεν ξαναβγήκε.

Το θέμα δεν είναι να τα έχουμε καλά με κάποιον αλλά να μας καβαλάει ή να τον καβαλάμε. Αυτό δε λέγεται καλή σχέση αλλά εκμετάλλευση.

Εν πάση περιπτώσει όμως, ο κ. Σταθόπουλος έχασε τις εκλογές κι ένας από τους λόγους ήταν πως δεν έλυσε αυτά τα απλά προβλήματα. Ο κ. Ζορμπάς θέλει να τα λύσει; Το θέμα της πλατείας είναι 1+1=2. Απομάκρυνση της αστείας μπάρας που σηκώνει κι ένα βρέφος, τοποθέτηση μιας μονιμότερης λύσης και δεν ξανανεβαίνει πάνω κανείς. Ας δεσμευθούν 2 θέσεις στον παράδρομο για τη νύφη και τη νεκροφόρα. Το περασμένο Σάββατο μέτρησα πάνω από 15 Ι.Χ. και δεν ήταν ακόμη 09:30 το πρωί ενώ όπως πληροφορούμαι, έχουν μάθει αρκετοί τι συμβαίνει και παρκάρουν στην πλατεία για να κάνουν τις δουλειές τους.

Το να κάνουμε από μικροφώνου μια αναφορά στην πλατεία κάθε 3 εβδομάδες, δε λέει κάτι. Ο κόσμος θέλει ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά αυτή η θαμπάδα εξυπηρετεί το σύστημα. Η μεν εκάστοτε Δημοτική Αρχή νομίζει πως δε χάνει ψήφους για να μην τα χαλάσει [αν τα χαλάσει] με 10-15 άτομα, η δε εκάστοτε Αντιπολίτευση γκρινιάζει αλλά δεν τολμά να πάρει μια αποφασιστική θέση, διότι το μπάχαλο βλάπτει τους διοικούντες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από περίπου δύο μήνες έγινε αναφορά στην πλατεία Κοραή όπου υπάρχουν φορές κατά τις οποίες τα τραπεζοκαθίσματα καλύπτουν σχεδόν όλη την πλατεία. Άλλαξε τίποτε; Όχι. Ή μήπως μάθαμε, λες και είναι δύσκολο, ποιος έβαλε αυτό το τεράστιο μοναστηριακού τύπου τραπέζι; Ανήκει σε κάποιον; Είναι του Δήμου; Είναι του Φούφουτου; Μπορεί να πάει πχ αύριο κάποιος και να το πάρει σπίτι του;

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι να αλλάξουμε την μπάρα στην πλατεία για να τη βλέπουμε έπειτα όρθια ενώ θα έχουμε όλοι από ένα τηλεκοντρόλ με το χώρο να θυμίζει γκαράζ πλοίου... Το ζητούμενο είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος.

Νεότερη Παλαιότερη