Καταγγέλλοντας τους...«ακραίους» ανάλογα με το σε ποια παράταξη βρίσκονται

Η επανένταξη του πρώην δημοτικού συμβούλου, Φώτη Αλεξόπουλου στην παράταξη του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ήταν βέβαιο, για όσους γνωρίζουν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι στην πόλη, πως θα μας χαρίσει ενδιαφέρουσες στιγμές. Στα χρόνια της κλειδαρότρυπας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο εν λόγω πολιτευτής βρίσκει μπροστά του παλιές κακές επιλογές πληρώνοντας το γεγονός πως η σταθερότητα σε ένα πολιτικό χώρο, είτε τοπικά είτε υπερτοπικά, δεν αποτελεί χαρακτηριστικό του γνώρισμα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά τον ορισμό του στο ΔΣ των ΠΑΙΣΔΑΠ και την αντίδραση της παράταξης "Φυσάει Κόντρα". Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι από το πουθενά ενεπλάκη ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος με μια οργισμένη ανάρτηση όπως δείχνει ο τρόπος γραφής.

Ωστόσο, αφού η πρόσκληση Αλεξόπουλου στον Κασιδιάρη είχε γίνει το 2012, όταν οι καρικατούρες της Χ.Α. ως τρίτο κόμμα είχαν πιάσει τηλεστασίδια σε όλα τα ΜΜΕ μέχρι το συμβάν με την Κανέλλη στον ΑΝΤ1 (άραγε κι ο Παπαδάκης είναι ακραίος;) αναρωτιέται κανείς:

- Το 2014 όταν ο κ. Αλεξόπουλος ήταν υποψήφιος με την παράταξη Μια Γενιά Μπροστά (αποσύρθηκε από μόνος με ανακοίνωσή του λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες) του κ. Μουστόγιαννη γιατί δεν κατήγγειλε αμφότερους ο πρώην Δήμαρχος κι ενδεχομένως όχι μόνος αυτός;

- Γιατί δεν κατήγγειλε την ίδια εποχή τον Βασίλη Γιαννακόπουλο όταν ο κ. Αλεξόπουλος τον είχε φιλοξενήσει προεκλογικά στη διαδικτυακή του ραδιοφωνική εκπομπή ως επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης;

- Στα μέσα της δικής του θητείας όταν ο κ. Αλεξόπουλος ίδρυσε την παράταξη Σύγχρονη Πόλη, γιατί δεν τον κατήγγειλε;

- Όταν η παράταξη Αλεξόπουλου μετακόμισε σύσσωμη στη Νέα Αρχή δίνοντάς της πάνω από 10 υποψηφίους και λύνοντας πονοκεφάλους στην στελέχωση του ψηφοδελτίου του κ. Οικονόμου, γιατί δεν τους κατήγγειλε;

Στις παραπάνω περιπτώσεις δεν είχαμε "πλήγμα για τη δημοκρατία";

Σίγουρα πάντως πλήγμα για τη δημοκρατία είχαμε όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει ο κ. Σταθόπουλος έφερε τις Πρέσπες αγνοώντας τον ελληνικό λαό. Πλήγμα για τη δημοκρατία είχαμε όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα πελώριο 62% που βροντοφώναξε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και το έκανε...ναι. Πλήγμα στη δημοκρατία είχαμε όταν η κυβέρνηση της ΝΔ μας κλείδωσε σπίτια μας, ζητούσε sms να πάμε μέχρι το περίπτερο, πάσα για να αγοράσουμε ένα πουκάμισο, εξόντωσε τους συνταξιούχους με τα 100ευρα αρπάζοντας τους κόπους τους, μας άλλαξε τα φώτα στην κυριολεξία αλλά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσαν σιωπηλά με φωτεινή εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη. Δύσκολα όμως θα θυμηθεί κανείς τοπικά κάποια αντίδραση.

Κι όμως ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Άρα που καταλήγουμε; Ότι μάλλον κάτι άλλο συνέβαινε, ώστε η υπεράσπιση της δημοκρατίας να μπορεί να περιμένει.

Όσο για τη συμπολίτευση δεν ξέρω αν ο κ. Αλεξόπουλος φέρει ψήφους ή πονοκεφάλους. Προφανώς αν δεν τον έπαιρνε ο Βασίλης Ζορμπάς, θα εντασσόταν κάπου αλλού όταν σε ένα ψηφοδέλτιο 82 υποψηφίων υπάρχουν πολλές θέσεις να καλυφθούν. Απλά μπορεί να μην είχε ασχοληθεί κανείς μαζί του, αν σκεφτεί κάποιος τα παραπάνω.

Τι ψήφους θα φέρει, δε γνωρίζω. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποια παράταξη θα ψηφίσει και ποιον υποψήφιο θα επιλέξει. Ας μην υποτιμά λοιπόν κανείς τη νοημοσύνη του, διότι κι αυτό πλήγμα στη δημοκρατία συνιστά κατά μία έννοια... Όπως αποτελεί πλήγμα για την πόλη τρία χρόνια τώρα να υπάρχει μια τοξική πολιτική ατμόσφαιρα για ένα...γινάτι, για μια ήττα.

Νεότερη Παλαιότερη