Ένα παραγωγικό πολιτιστικό και αθλητικό καλοκαίρι, από τον ΠΑΟΔΑΠ

Το καλοκαίρι του 2022, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), διοργάνωσε και πραγματοποίησε πλήθος πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων, για όλες τις ηλικίες και για όλες τις επιθυμίες, συνολικά 116 ημέρες πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ»

Για πρώτη φορά φέτος, λειτούργησε παράρτημά του στην περιοχή Παράδεισος Κοντοπεύκου, στον αύλειο χώρο του 7ουΔημοτικού Σχολείου, για να δοθεί η δυνατότητα ευκολότερης προσβάσεως και σε κατοίκους άλλων συνοικιών της πόλεως. Οι κινηματογραφικές προβολές του διήρκεσαν από τις 16 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου ενώ το πρόγραμμα είχε εμπλουτισθεί (εκτός από τις παιδικές ταινίες) με δύο παραστάσεις Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης), μια παράσταση κουκλοθέατρο και μια παράσταση με σαπουνόφουσκες.

Από 13 Ιουλίου έως και 1ηΣεπτεμβρίου, οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίσθηκαν στον αύλειο χώρο του 2ουΓυμνασίου, όπου από το καλοκαίρι του 2020 λειτουργεί ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος.

Τις κινηματογραφικές προβολές, παρακολούθησαν περίπου 16.000 θεατές.


 15ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου. Οι παραστάσεις διήρκεσαν από τις 30 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου και σ΄αυτές συμπεριελήφθη διασχολική (1ο ΓΕΛ-1ο ΕΠΑΛ-4ο ΓΕΛ) θεατρική παράσταση, που είχε παρουσιασθεί πριν στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν την εξαιρετική δουλειά τους.

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν περίπου 1.600 θεατές.

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Φέτος, το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού , με γενικό τίτλο «Χαίρε Μικρασία», ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, διήρκεσε από τις 24 έως και τις 29 Ιουνίου και περιελάμβανε μουσικοθεατρική παράσταση, συναυλίες, μουσικοχορευτική παράσταση και θεατρικό αναλόγιο.

Το 2ο Φεστιβάλ παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές.

3ο OPENAIR ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τριήμερες (από 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου) πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά, που περιελάμβαναν Θέατρο Σκιών (Καραγκιόζης), θεατρική παράσταση και προβολή κινηματογραφικής ταινίας, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 1.000 παιδιά.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LUDWIG VAN BEETHOVEN

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλήσεως και Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την οποία διηύθυνε ο Μαέστρος κ. Ελευθέριος Καλκάνης, απέδωσε τα έργα Εισαγωγή «Κοριολανός» και «Συμφωνία αρ. 5», στο ανοικτό θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελάδος. Την συναυλία παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Οι Καθηγητές και οι σπουδαστές (ενήλικες και παιδιά) των Εργαστηρίων Τέχνης του ΠΑΟΔΑΠ, παρουσίασαν τα έργα τους σε δυο εκθέσεις, που διήρκεσαν από την 1η έως την 26η Ιουνίου, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο «Σπυρούδη»). Τις εκθέσεις επισκέφθηκαν συνολικά, περίπου 1.000 άτομα.


ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ


Στις 19 Ιουνίου, στο Θέατρο των 1ουκαι 2ου ΕΠΑΛ, οι μαθητές (ενήλικες και παιδιά) του Τμήματος Ευρωπαϊκών και LatinΧορών του ΠΑΟΔΑΠ, παρουσίασαν ευρωπαϊκούς και latin χορούς . Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 350 θεατές.

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

Στις 20 Ιουλίου, 48ηεπέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ένα συνεχιζόμενο πλήγμα στον παγκόσμιο πολιτισμό, διοργανώθηκε αντικατοχική εκδήλωση σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών Κύπρου του ΕΚΠΑ και την Κυπριακή Πρεσβεία-Σπίτι της Κύπρου Φοιτητές, μέλη του Χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασαν δραματοποιημένο μουσικοχορευτικό καθώς και δημοτικούς χορούς της Κύπρου.

7ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ-ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η πανελληνίου ενδιαφέροντος αθλητική εκδήλωση «7οςΔρόμος Ζωής», με την συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών (ανδρών, γυναικών και παιδιών) και την συνεργασία πολλών φορέων της πόλεως.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (SummerCamp)

Ο ΠΑΟΔΑΠ, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων, σε 4 περιόδους, έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά 5 έως 14 ετών να απασχοληθούν παραγωγικά στις εγκαταστάσεις του, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Συνολικά 611 παιδιά συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτές.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ


Νεότερη Παλαιότερη