"Αλλάζουμε": Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής… διώχνει τα παιδιά του

Εκτός των δημοτικών δομών περισσότερα από 100 βρέφη και νήπια

Η διάλυση των κοινωνικών δομών του Δήμου από την διοίκηση του κ. Ζορμπά αποτυπώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Εν μέσω του νέου μεγάλου κύματος ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά, οι συνδημότες μας αντιλαμβάνονται ότι καμία βοήθεια δεν μπορούν να περιμένουν από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), όπου συμμετείχε και το μέλος της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Τάνια Νικολούλια, αποκαλύφθηκε, για πολλοστή φορά, αυτό που χρόνια τώρα καταγγέλλουμε∙ δηλαδή ότι οι δημοτικές αρχές των τελευταίων  ετών ούτε θέλουν , ούτε μπορούν να δώσουν λύση στις αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών της πόλης για φιλοξενία των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Έτσι, περισσότερα από 100 παιδιά της πόλης μας θα μείνουν εκτός των συγκεκριμένων δομών, αφού οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν για να τα υποδεχθούν. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι αρκετοί γονείς, απογοητευμένοι από τις παρεχόμενες από τον Δήμο υπηρεσίες, προτίμησαν φέτος να μην μπουν καν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αναζητώντας λύσεις στον ιδιωτικό τομέα…

Πού είναι άραγε οι δεσμεύσεις του κ. Ζορμπά, ιδιαίτερα μετά το «λουκέτο» στον παιδικό σταθμό στην Τρωάδος, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη φιλοξενία των παιδιών; Πού είναι οι πολυδιαφημισμένοι παιδικοί σταθμοί τους οποίους θα δημιουργούσε και θα έλυναν οριστικά το πρόβλημα; Τι θα κάνουν οι γονείς των οποίων τα παιδιά μένουν εκτός των παιδικών σταθμών της πόλης;
 
«Το πρόβλημα με την έλλειψη κτιρίων για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών στην Αγία Παρασκευή είναι γνωστό χρόνια τώρα, αλλά οι τελευταίες διοικήσεις προτίμησαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια» σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» Γιάννης Μυλωνάκης και πρόσθεσε:

«Ακόμη χειρότερα, η διοίκηση του κ. Ζορμπά προτιμά να κλείνει κοινωνικές δομές, αντί να ενισχύει τη δυναμική τους, την ώρα μάλιστα που όλοι μιλούν για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται για τα νοικοκυριά. Το μόνο που δείχνει να απασχολεί τον δήμαρχο είναι πόσες κορδέλες θα προλάβει να κόψει μέχρι τις προσεχείς εκλογές, μήπως και καταφέρει να τις “εξαργυρώσει” στην κάλπη.

Όταν άλλοι Δήμοι απορροφούν πλήρως τις αιτήσεις για φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τους, προκαλώντας μάλιστα και διαμαρτυρίες εκ μέρους των αντίστοιχων ιδιωτικών δομών που μένουν χωρίς αντικείμενο, στην Αγία Παρασκευή διώχνουμε παιδιά. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Ζορμπάς την κοινωνική αποστολή του Δήμου μας.

Η πολιτική αυτή πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Η Αγία Παρασκευή χρειάζεται να φύγει μπροστά, να αφήσει πίσω της τη μίζερη διαχείριση και να Αλλάξει πορεία».  


Νεότερη Παλαιότερη