«Νίκη»: Ο Β. Ζορμπάς έκλεισε ένα Παιδικό Σταθμό, δύο Δημοτικά Ιατρεία, ένα Κ.Ε.Π. και μιλάει!


Με ποιο επιχείρημα Β. Ζορμπάς έκανε το μεγάλο ατόπημα να κλείσει τον Παιδικό σταθμό της οδού Τρωάδος;

Το επιχείρημα του ήταν, ότι το κτίριο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Νόμου 99/2017.

Η κυβέρνηση, όμως, έδωσε παράταση στην εφαρμογή του Νόμου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023!

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ουδείς ασχολήθηκε στα σοβαρά με το θέμα, μπορούσε άνετα να μην τον κλείσει, αλλά στο τέλος «εγκληματικά» και με μεγάλη ευκολία στέρησαν έναν Παιδικό σταθμό από τα παιδιά μας.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το ίδιο ακριβώς κτίριο το προορίζει για Νηπιαγωγείο.

Είναι, λοιπόν, υπερέκθετος ο Β. Ζορμπάς ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει κλείσει, επίσης, δυο Δημοτικά ιατρεία και ένα ΚΕΠ.

ΥΓ1:    Τα κυριότερα έργα που ολοκληρώσαμε το Δημαρχείο (άραγε γιατί δεν το δημοπράτησε ο Ζορμπάς αφού είχε τις μελέτες;), το Σχολείο - Επαγγελματικό Λύκειο - πρ. Μπαρμπίκα στον Τσακό, την αγορά του κτήματος - οικίας ΙΟΛΑ και την μελέτη ανάπλασης τους, την Πεζοδρόμηση - ανάπλαση οδών Κεντρικής Πλατείας, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, την ενοικίαση του Γιαβάσειου για 14 χρόνια με όφελος 2.5 εκατ.€ (ο Ζορμπάς είναι υπεύθυνος για απώλεια 2 εκατ. ευρώ επειδή δεν ασχολήθηκε με το θέμα στην προηγούμενη θητεία του), ασφαλτοστρώσεις, το 14ο Νηπιαγωγείο, αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων 7 εκατ. Ευρώ, σε όλη την πόλη, αναπλάσεις όλων σχεδόν των προαυλίων των Δημοτικών σχολείων - Γυμνασίων και Λυκείων, αναπλάσεις των δυο κλειστών γηπέδων, δυο ανοιχτών μπάσκετ, δυο γηπέδων 5x5 σε Δημοτικά σχολεία, έργο διανοίξεων - πεζοδρομήσεων στα Πευκάκια, 11 ζευγάρια υπόγειων κάδων σε όλη την πόλη, την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Ιωάννη, ανακατασκευές πεζοδρομίων και έτοιμο για δημοπράτηση την ανάπλαση των αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης».

ΥΓ2:    Δεν προλάβαμε τον Παιδικό σταθμό λόγω του υποχρεωτικού τότε Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Ωστόσο διορθώσαμε την κάκιστη μελέτη του (17 παρατηρήσεις έκανε η Περιφέρεια) αλλά και πάλι έκανε τρία χρόνια για να ξεκινήσει.


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη