Ο Γιώργος Οικονόμου για την κυκλοφοριακή μελέτη στα Πευκάκια


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ


Σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή των Πευκακίων, όπου αποσύρθηκε ως θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (27 Ιουλίου), ο επικεφαλής τη Νέας Αρχής, κ. Γιώργος Οικονόμου, δήλωσε τα εξής:

«Άλλο ένα κάζο για την δημοτική αρχή που αναγκάστηκε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των λαθών της, να αποσύρει το θέμα για δεύτερη φορά.

Η τακτική της για άλλη μία φορά να προσπαθεί να χτίσει πελατειακές σχέσεις με συνθήκες αδιαφάνειας και μη ενημέρωσης των δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων, όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά έστρεψε τους πάντες εναντίον της.

Η προσωρινή μελέτη που είχε ψηφιστεί, χωρίς να την δούμε ποτέ, δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι μυστικές συνεννοήσεις με την Αποκεντρωμένη δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Επί 9 μήνες η μυστικοπάθεια της δημοτικής αρχής εμπόδισε και την ουσιαστική διαβούλευση και την ενημέρωση των παρατάξεων. Χειρότερη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει υπάρξει. Αν γνωρίζαμε, θα είχαμε επισημάνει τα διαδικαστικά λάθη και θα μπαίναμε και στα θέματα ουσίας. Δεν θα είχε χαθεί τόσος χρόνος. Όταν όμως έχεις να κάνεις με αδιάφορους που δεν ενδιαφέρονται για τα ουσιαστικά προβλήματά της πόλης, δεν περιμένεις ούτε μια συγνώμη, ούτε μια σοβαρή απάντηση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η περιπέτεια έγινε μάθημα... προς όλες τις πλευρές: δημότες, συλλόγους και δημοτικές παρατάξεις.

Γιατί τον Σεπτέμβριο θα τεθούν όλα επί τάπητος και κάποιοι πρέπει αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους»

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη