Νέα Αρχή: Επιμένουμε στην αξιοποίηση του ακινήτου Μακρή

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αιφνιδιαστικά, ως είθισται κατά την τακτική του δημάρχου, κληθήκαμε να ψηφίσουμε υπέρ της αποδέσμευσης ακινήτου προοριζόμενου για παιδικό σταθμό στο Κοντόπευκο. Η παράταξή μας καταψήφισε τελικά την πρόταση αυτή, αφού πρώτα εξάντλησε τα περιθώρια συνεννόησης  προτείνοντας μία άμεση διαπαραταξιακή σύσκεψη για όλα τα δεσμευμένα ακίνητα του Δήμου και ειδικά για όσα προορίζονται για τη σχολική στέγη. Η ανεξήγητη εμμονή του δημάρχου να μην δεχθεί την πρότασή μας που ήταν και άποψη όλων σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδήγησε παρά τις φραστικές απειλές προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για “καταλογισμούς” και συνέπειες, στην καταψήφιση του θέματος. Ταυτόχρονα όμως εμφανίστηκαν οι γνωστοί ημιμαθείς προπαγανδιστές της δημοτικής αρχής, όπου για άλλη μία φορά προσποιούμενοι τους νομικούς και τους πολεοδόμους, απείλησαν και προειδοποίησαν την αντιπολίτευση για συνέπειες!!!

Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που πραγματικά έχουν “δεσμεύσει ιδιωτικές περιουσίες” και με την ανεπάρκεια και την αναβλητικότητά τους διαιωνίζουν τα προβλήματα. Απαιτούν τώρα αποσπασματικά και απαιτητικά, απόφαση για μία μόνο περίπτωση, αρνούμενοι να συζητήσουν το πρόβλημα συνολικά. Όπως με το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 118 που αυτοί δημιούργησαν και δεν κάνουν τόσα χρόνια ενέργειες για να επιστραφούν στον Δήμο μας τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στον ιδιοκτήτη!!! Αυτό κι αν είναι καραμπινάτη υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί ποινικά και αστικά και να καταλογιστούν ενδεχομένως ευθύνες. Αλλά αυτό όπως είπαμε ο γνωστός προπαγανδιστής το κρύβει γιατί δεν συμφέρει τον δήμαρχο να το ανοίγουμε.

Ανοίγει όμως συζητήσεις, όπου διατυπώνονται  απίθανες απόψεις από στελέχη παρατάξεων που αμφισβητούν την σκοπιμότητα της απόκτησης του ακινήτου Μακρή, χωρίς κανείς να τους αποδοκιμάζει!!!

Η Νέα Αρχή είναι σταθερή στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119.


Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε πρωτοστατήσει ώστε να ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου σχετική δαπάνη για σύμβουλο, τόσο για το φάκελο του Ο.Τ. 119 όσο και του Ο.Τ. 118, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων. Το ακίνητο των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή είναι το μόνο κατάλληλο για τη στέγαση του 12ου Δημοτικού Σχολείου και ενός νηπιαγωγείου για την πόλη μας. Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχτεί και από την Ένωση Γονέων και τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού ώστε τα παιδιά μας να μην στοιβάζονται μέσα σε ακατάλληλες  αίθουσες.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ακίνητο Μακρή και γενικότερα για την  σχολική στέγη.  




Νεότερη Παλαιότερη