'Eνωση Γονέων: Με μεγάλο ενθουσιασμό και κέφι έκλεισε το 15ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αγίας Παρασκευής

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 έπεσε η αυλαία του 15ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου μας που ήταν αφιερωμένο στην ΕΙΡΗΝΗ. Για δέκα μέρες οι μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων της Αγίας Παρασκευής γέμισαν με χρώματα και χαμόγελα, αισιοδοξία και δυναμισμό τις σκηνές των θεάτρων, τις αυλές και τα γήπεδα των σχολείων. Κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να περάσουν τα  δικά τους μηνύματα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών, παρουσίασαν χορούς, θεατρικά έργα, χορωδίες, εικαστικές και άλλες δημιουργίες, συμμετείχαν σε αθλητικό τουρνουά!

Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλης της σχολικής κοινότητας.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο, όταν του δίνουμε τα αναγκαία εφόδια, τον χώρο και τον χρόνο μπορεί να αναδείξει ταλέντα, να αποκαλύψει κρυφές πτυχές, να εξομαλύνει διαφορές και να δημιουργήσει το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια περιορισμών και ανασφάλειας λόγω covid 19, όλη η πόλη αγκάλιασε το Φεστιβάλ, την μαθητική γιορτή πολιτισμού και έκφρασης.

Οι  κατάμεστες αίθουσες και τα γήπεδα πλημμύρισαν από τον ενθουσιασμό και το πάθος των παιδιών αλλά και οι καρδιές μας και οι ψυχές μας από τη λάμψη και το κέφι τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης: το Δήμο και το Τμήμα Παιδείας, τους εκπαιδευτές των παιδιών μας, τα μέλη της  Επιτροπής Φεστιβάλ,  το διοικητικό προσωπικό, τους καθαριστές και τους φύλακες, το συνεργείο απολύμανσης και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς  των σχολείων μας που απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο και μπορεί και θέλει να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία παράγοντας Πολιτισμό και Αθλητισμό!

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους Συλλόγους Γονέων, τους άγρυπνους φύλακες των σχολείων που δουλεύουν σιωπηλά, όλη τη σχολική χρονιά, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του φεστιβάλ.

Πάνω από όλους όμως,

ευχαριστούμε τα παιδιά , που μοιράζονται μαζί μας τα νιάτα, το πάθος , τη χαρά

και τη δημιουργικότητά τους.

Γι’ αυτά τα παιδιά προσπαθούμε όλοι μας, γι’ αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

Η αυλαία έπεσε, τα χειροκροτήματα σταμάτησαν, το χαμόγελο όμως των παιδιών μένει…


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη 16η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας την Άνοιξη του 2023, επισημαίνοντας ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ, ένας θεσμός πλέον για την πόλη μας,  πρέπει να είναι το αποκορύφωμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που πραγματοποιείται καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος της πόλης μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 23, αφενός τα υφιστάμενα δωρεάν προγράμματα θα ξεκινήσουν έγκαιρα και χωρίς τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά στον τομέα των αθλητικών δραστηριοτήτων (μη διεξαγωγή του προγράμματος ποδοσφαίρου και βόλεϊ) και αφετέρου θα παρέχει και νέα δωρεάν προγράμματα δράσεων στα σχολεία μας.το

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, αφού προχωρήσει στην αποτίμηση της φετινής συνάντησης Μαθητικής Δημιουργίας, θα ξεκινήσει τις εργασίες της εγκαίρως για τον σχεδιασμό του 16ου .

Ιούνιος 2022

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη