Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Όχι στο κλείσιμο του σταθμού στην Τρωάδος

 


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΩΑΔΟΣ

ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας όταν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των παιδικών σταθμών Αγ. Παρασκευής πάρθηκε η ντροπιαστική απόφαση για το κλείσιμο ενός ολοκλήρου σταθμού (Τρωάδος). Μια εξέλιξη που θα μειώσει κατά 72, τις θέσεις παιδιών σε όλο το δήμο για τα επόμενα χρόνια, που θα προκαλέσει ασφυξία σε όλους τους άλλους σταθμούς δημιουργώντας υπεράριθμα τμήματα. Δεκάδες οικογένειες πλέον, στο κέντρο της πόλης μας, θα κάνουν χιλιόμετρα για να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην περίοδο των εγγραφών και το κλείσιμο του σταθμού με μαθηματική ακρίβεια θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για μια θέση. Μοναδική εναλλακτική για όσους μείνουν εκτός είναι ο ιδιωτικός σταθμός με πολύ μεγάλη επιβάρυνση σε μια εποχή που δεν περισσεύουν λεφτά από κανέναν μας.

Ποια είναι η αλήθεια για το κλείσιμο και ο πραγματικός υπεύθυνος 

Πρόσχημα από την πλευρά της Διοίκησης για το κλείσιμο, είναι ότι δεν έχει τις προδιαγραφές για να είναι παιδικός σταθμός. Η Διοίκηση πετάει την ευθύνη στον ιδιώτη που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και δεν κάνει τις απαραίτητες μετατροπές . Έτσι κλείνουν το σταθμό ώστε να ωφεληθεί ο δήμος από τα ενοίκια που δίνει όπως κυνικά παραδέχονται μέσα στην απόφαση του συμβουλίου. Τι μας λένε με λίγα λόγια ότι οι σταθμοί είναι κόστος και πρέπει να χαρούμε όταν κλείνουν. Για εμάς τους γονείς είναι αποκλεισμός ακόμα 75 παιδιών.

Μοναδικός υπεύθυνος είναι η σημερινή όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή που γνώριζαν καλά 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ότι ο σταθμός το 2022 θα θεωρηθεί ακατάλληλος με βάση τις αλλαγές που ζητάει το κράτος από το 2017.

Βολευτήκαν όμως πίσω από το σενάριο του αδιάφορου και κακού ιδιοκτήτη που δεν συμμορφώνεται.

Όλοι τώρα επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους και κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, δεν μας πείθουν. Λύσεις θα μπορούσαν να βρεθούν γιατί όλοι γνώριζαν από το 2017 τι θα συμβεί. Μέσα σε 5 χρόνια ακόμα και καινούργιο σταθμό θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει, σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή που καλύπτει ο συγκεκριμένος σταθμός, όχι να κλείνουν.

Εμείς ως Σύλλογος Γονέων εξηγήσαμε αναλυτικά όλα όσα θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη, δυστυχώς η απάντηση ήταν «ο δήμος είναι επιχείρηση και πρέπει να κάνει περικοπές στα έξοδα». Αδιαφορούν και βλέπουν ως κόστος το ιερό δικαίωμα όλων των παιδιών στην Δημόσια Προσχολική Αγωγή όπου είναι αναγκαία για τη ολόπλευρη σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξή των παιδιών, που τους δίνει τα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή τους.

Συνεχίζουμε για τα παιδιά

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε, να μην αποκλειστεί ούτε ένα παιδί από τους παιδικούς σταθμούς, να συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθεί λύση. Ο δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη να καλύπτει την ανάγκη όλον των παιδιών του δήμου για μια θέση σε παιδικό σταθμό και όχι να βάζει εμπόδια κλείνοντας τους.

Δεν σταματάμε συνεχίζουμε την προσπάθεια να ενημερωθούν όλοι οι δημότες μέσα από τις ανακοινώσεις μας, με την ανάρτηση των πανό μας. Μας αφορά όλους. Θέλουμε την στήριξη όλων ώστε να σταματήσουμε το προμελετημένο έγκλημα του κλεισίματος του Παιδικού Σταθμού της Τρωάδος.

Μέχρι τώρα με ανακοινώσεις τους έχουν στηρίξει την πρωτοβουλία μας οι παρακάτω φορείς: Σωματείο εργαζομένων δήμου Αγίας Παρασκευής, Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής, Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου, Παράδεισου & Πευκακίων. Τους ευχαριστούμε θερμά. Άλλωστε τα παιδιά είναι το μέλλον ας παλέψουμε για αυτά όλοι μαζί.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Νεότερη Παλαιότερη