Εκδήλωση-συζήτηση "Πως μιλάμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο" στο 3ο Δημοτικό

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής σας προσκαλούν σε εκδήλωση – Συζήτηση για το πως προσεγγίζουμε τα παιδιά μας σχετικά με τον πόλεμο και την προσφυγιά. 

Πώς συζητάμε με τα παιδιά για τον πόλεμο; Πώς μιλάμε μαζί τους για τις καταστροφικές συνέπειες αλλά και το ποιος πραγματικά ευθύνεται για αυτόν; Πώς απαντάμε στα ερωτήματα που τα ίδια θέτουν, παρακολουθώντας, μαζί με μας, τις εξελίξεις στο μέτωπο ενός ακόμα πολέμου;

Το πώς μπορούμε σαν γονείς να κάνουμε συζήτηση με το παιδί μας για ένα τόσο δύσκολο θέμα, δεν είναι πρώτη φορά που μας απασχολεί. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές, αντίθετα από τους μεγάλους, θέλουν να ξέρουν και να μην αποκλείονται από όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Αγαπητοί γονείς σας καλούμε να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω γιατί οι "δύσκολες" ερωτήσεις των παιδιών είναι κοινός τόπος για όλους μας. Αργά ή γρήγορα όλοι θα βρεθούμε στην θέση να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα μαζί τους ανεξάρτητα από την ηλικία που έχουν σήμερα. Σας περιμένουμε στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Πως μιλάμε στα παιδιά μας για τον πόλεμο" την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 7μμ στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής (Μπουμπουλίνας 4, Τσακός) με ομιλήτρια την Εύη Κοντόρα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους. Στο χώρο θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. 



Νεότερη Παλαιότερη