Πρόγραμμα 28ου Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού


Το 28ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού ανοίγει αυλαία την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Στο Α’ Μέρος του Φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου, θα παρουσιαστούν 8 συναυλίες, 15 θεατρικές παραστάσεις και 5 παιδικές παραστάσεις.

Ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και προσελκύει φίλους των τεχνών από όλο το λεκανοπέδιο.

Ένα Φεστιβάλ Πολιτισμού και ελευθερίας, μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, στο ανακαινισμένο και πανέμορφο Κηποθέατρο.   

Φέτος ο Δήμος ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία, που απευθύνεται σε νέους δημότες και κατοίκους 16 έως 30 ετών. Πρόκειται για την «Κάρτα Νέων», της οποίας οι κάτοχοι θα παρακολουθούν δωρεάν εκδηλώσεις. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για τον τρόπο απόκτησης της Κάρτας.

Πρόγραμμα 28ου Φεστιβάλ

ΙΟΥΝΙΟΣ

23/6:  Συναυλία «Γιώργος Θεοφάνους»

Με τις μεγάλες προσωπικές του επιτυχίες, που άντεξαν στο χρόνο και αγαπήθηκαν πολύ, αλλά και επιτυχίες του σήμερα, ο Γιώργος Θεοφάνους και οι συνεργάτες του ανοίγουν το φεστιβάλ ΠΑΠΑΓΟΥ για τη φετινή σεζόν με ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, πίσω από το πιάνο του, θα πατήσει τα πλήκτρα για να αφηγηθεί με τα τραγούδια του, πως… «ο δικός του ο δρόμος», ο οποίος μετρά 30 χρόνια κ βάλε τον οδήγησε σε μια τόσο σπουδαία μουσική πορεία.

Παρέα του η Μοναδική ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ και μια ομάδα νέων ταλαντούχων τραγουδιστών, η οποία θα ερμηνεύσει με τη φρεσκάδα των φωνών της, τραγούδια – επιτυχίες του αγαπημένου συνθέτη. Εκπλήξεις guest τραγουδιστών

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€

 

24 /6: Συναυλία «Γιώργος Νταλάρας»

Ο Γιώργος Νταλάρας για πρώτη φορά στο φιλόξενο Κηποθέατρο Παπάγου, σε μία καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια.

Μαζί του οι ταλαντούχες ερμηνεύτριες  Βιολέτα Ίκαρη και Ασπασία Στρατηγού. Παίζουν οι μουσικοί :Ν. Ζέρβας, Γ. Μάτσικας, Β. Κορακάκης, Θ. Σοφράς, Χ. Ζέρβας, Μ. Γρυσμπολάκης, Ηλ. Μαντικός, Ν. Σαμαράς, Απ. Βαγγελάκης, Στρ. Σαμιώτης, Δ. Χριστοδουλάκης.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€ 

Κάρτα Δημότη/ ΑμεΑ/ Άνεργοι/Άνω των 65/Φοιτητές: 17€ - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

 

25/6: Συναυλία «Γιάννης Πάριος»

Εδώ και πενήντα ολόκληρα χρόνια, δεν υπάρχει  Έλληνας που να μην αναγνωρίσει από την πρώτη νότα έναν από τους σπουδαιότερους και πιο αγαπημένους ερμηνευτές που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Με μια μοναδική χροιά που έχει συντροφεύσει όλες τις ιστορίες αγάπης αλλά και γιορτής μας, τραγουδάει τα κομμάτια που αποτελούν την ιστορία όλων μας, το soundtrack της ζωής μας.  O Γιάννης Πάριος, μαζί με την πολυμελή ορχήστρα του επί σκηνής, θα μας ταξιδέψει στις πιο σημαντικές στιγμές μιας τεράστιας καριέρας με αξέχαστες ερμηνείες.

Παραγωγή : Live2 Entertainment.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€ 

 

26 & 27/6: Θεατρική παράσταση «Ηλέκτρα» 

Η ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα συγκλονιστικά ανθρώπινη, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη και τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του Παιδαγωγού.

Παίζουν ακόμα: Γ. Δεπάστας, Σπ. Κυριαζόπουλος, Ν. Λεκάκης, Ι. Μαυρέα, Ι. Παπαματθαίου, Α. Σταμόπουλος κ.α.

Σκηνοθεσία: Γ. Λύρας, Μετάφραση: Σ. Πασχάλης, Δραματουργική συνεργασία: Ε. Μουντράκη, Σκηνικά - Κοστούμια: Απ. Παπαθεοχάρης, Κίνηση: Θ. Ακοκκαλίδης, Μουσική: Α. Παπακωνσταντίνου, Φωτισμοί: Αλ. Αλεξάνδρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Αν. Πανοπούλου.

Παραγωγή : Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Ώρα έναρξης: 21:00

Tιμές εισιτηρίων: Α Ζώνη 25€ - Β Ζώνη: 20€  -  Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές/Παιδικό: 15€

 

 28/6: Θεατρική παράσταση «Εκτός ελέγχου» του Αρκά  

Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και γελοιογράφος της εποχής μας, με την καυστική του πένα χαρίζει ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες σε ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Παίζουν:  Σωτ. Καλυβάτσης, Αντ. Λουδάρος, Γ. Γαλίτης, Κ. Χριστοφορίδου, Χρ. Τριπόδης, Δ. Αγοράς και τα παιδιά Αθ. Τριπόδη και Μ. Γκίνης.

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Δ. Αγοράς, Βοηθός σκηνοθέτη: Χρ.Τριπόδης, Σκηνικά - Κοστούμια: Μ. Μέγκλα.

Παραγωγή: Μέθεξις.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 18€  

Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές: 15€     Παιδικό: 10 € - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

 

29/6: Παιδική παράσταση «Λάχανα και χάχανα» 

Παιδικό μιούζικαλ με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, που πραγματεύεται με όχημα το θέατρο και το τραγούδι τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων.

Παίζουν:  Ειρ. Ψυχράμη, Λ. Σγουράκη, Γ. Αιμ. Σταυρινός, Γ. Τσότσος , Αλ.Ζουγανέλης, Χ. Μπίτου.

Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Χ. Τριπόδης – Τ. Ιωαννίδης, Κείμενο - Μουσική: Τ. Ιωαννίδης, Ενορχήστρωση: Κ. Γανωσέλης – Στ. Καρτάκης, Χορογραφίες: Χ. Μπίτου, Σκηνικά & Κουστούμια: Μ. Μέγκλα.

Παραγωγή: Μέθεξις.

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση/Κάρτα Δημότη: 10€ 

Γενική Είσοδος: 12€ 

Άνεργοι/ Πολύτεκνοι: 8€

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

30/6  και  1/7: Θεατρική παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» με τους Γ. Μπέζο – Βλ. Κυριακίδη – Φ. Μπαξεβάνη κ.ά.

Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, με τον αριστοφανικό λόγο πάντα επίκαιρο και ηθογραφικό με τους Γιάννη Μπέζο και Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Παίζουν ακόμα: Φωτ. Μπαξεβάνη, Λ. Μαλκότσης, Ν. Σερέτη, Γ.Παπαγεωργίου, Π. Κατσώλης, Α. Πασχάλη, Λ. Καπνά, Α. Βιδαλάκης, Σ. Μαρκάλας κ.α.

Μετάφραση: Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος), Σκηνοθεσία: Γ. Μπέζος, Πρωτότυπη μουσική - σύνθεση: Φ. Δεληβοριάς, Ενορχήστρωση: Σ. Σταματάκης, Σκηνικά: Γ. Γαβαλάς , Κοστούμια: Β. Σύρμα, Κίνηση: Σ. Μικρούτσικου, Φωτισμοί: Χρ. Τσιόγκας.
Παραγωγή : Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη.

Ώρα έναρξης: 21:00

Tιμές εισιτηρίων: Α Ζώνη 25€ - Β Ζώνη: 20€    Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές/Παιδικό:15

 

2/7: Θεατρική παράσταση «Οι γείτονες από πάνω» με τους Δ. Σταρόβα – Νικολέτα Καρρά - Γ. Κοψιδά – Σοφία Μανωλάκου.

Mια έξυπνη κωμωδία με θέμα το γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών … την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα!

Παίζουν: Δημ. Σταρόβας, Θ. Μπίρκος,  Ν. Καρρά ,Γ. Κοψιδάς, Σ. Μανωλάκου.

Μετάφραση: Μ. Ζουμπουλάκη, Σκηνοθεσία: Δ. Μαλισσόβας, Σκηνογράφος: Μ. Τσαγκάρη, Ενδυματολόγος: Ν. Παναγιώτου.  Παραγωγή: Κάππα Σίγμα Productions.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€   Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ Άνω των 65/ΑμεΑ /Φοιτητές: 15€ - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

3/7: Παιδική παράσταση «Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών»

Ένα σύγχρονο παραμύθι για τη φιλία και την ομαδικότητα. Η Κοκκινοσκουφίτσα συναντά αγαπημένους φίλους, τον Πινόκιο,τη Χιονάτη, τον Κοντορεβιθούλη, τη Σταχτοπούτα, τον Παπουτσωμένο Γάτο και τον περίφημο μάγο LUIGELO.

Παίζουν: Μ. Δρακοπούλου, Χ. Γεωργίου, Κ. Στεφανίδου, Ν. Βούρτση, Α.Τσολακίδου, Σ. Στυλιανέσης και ο Μάγος LUIGELO. Σκηνοθεσία: Κ. Στεφανίδου

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 10€

 

4/7:  Συναυλία  «Το μαγικό κουτί» με την Τάνια Τσανακλίδου

Είναι ο τόπος που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση.

Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο και με όχημα την αγάπη για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.  Παραγωγή: Celestial Productions.

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση: 17€  Γενική είσοδος: 18€  Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ Άνω των 65/ΑμεΑ /Φοιτητές: 15€   - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

 

5/7: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για το θέατρο Στοά «Ακούω ήχον κώδωνος» με τους Θαν. Παπαγεωργίου – Λ. Πρωτοψάλτη  - Αν. Μονογιού κ.ά.

Μουσική παράσταση σε κείμενα του Μπόστ.  Η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Θανάσης Παπαγεωργίου γιορτάζουν την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του θεάτρου ΣΤΟΑ, απαγγέλλοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας τα κείμενα του Μποστ, μαζί με 12 ακόμα ηθοποιούς και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή.

Παίζουν ακόμα: Α. Παυλίδης, Γ. Ζιόβας,  Ε. Σουβατζή, Αν. Μονογιού, Ε. Καμινάρη, Άρ. Τρουπάκης, Μ. Νίκα, Αν. Κονίδη,  Δ. Κόκκορη,  Μ. Κιμούλη, Γ. Χουσμέν,  Χ. Καρύπης.

Σύνθεση κειμένων του Μποστ : Θανάσης Παπαγεωργίου, Μουσική: Βασίλης Δημητρίου-Διονύσης Τσακνής, Σκηνικά: Λ. Κούση.  Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΟΣ.

Ώρα έναρξης: 21:00    

Γενική Είσοδος : 20€  Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ Άνω των 65/ΑμεΑ /Φοιτητές: 17€

 

6/7: Παιδική παράσταση «Τζουράσικ» 

Ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές τεράστιους κινούμενους δεινόσαυρους 5,5 μέτρων, που μοιάζουν αληθινοί.

Παίζουν: Φ. Σπύρος , Ν. Χρηστίδης, Χρ. Κορδελάς, Αν. Φλεμοτόμου, Βας. Γιασεμί, Γ. Βογιατζάκης, Τζ. Παπαδόπουλος, Κρ. Καρρίκι, Β. Χουδαλάκη.

Κείμενο: Ρωξ. Εστέβ, Διασκευή - Σκηνοθεσία: Φ. Σπύρος, Σκηνικά -Κοστούμια: Π. Κοκκορού, Μουσική: Ν. Σωπύλης, Σχεδιασμός Φωτισμών: Ν. Σωτηρόπουλος, Ειδικές κατασκευές: Ν. Ζαχαράτου.

Παραγωγή:  Long Vehicle Productions.

Ώρα έναρξης: 20:45

Προπώληση: 10€   Γενική είσοδος: 13  

Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν  

 

7/7:  Μιούζικαλ  «Take me Home» του Δ. Μαλισσόβα και τους Τ. Χαροκόπου, που δημιουργήθηκε με σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Με τη συνδιοργάνωση τους Περιφέρειας Αττικής -ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. 

Μια θεατρική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα, που δημιουργήθηκε με σκοπό την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα σε μια πρωτοβουλία του κινήματος ‘’Athena Take me Home’’. Ο κεντρικός ήρωας του έργου ακολουθεί τον Έλγιν, προσωποποιεί τα αγάλματα, συνομιλεί με την Καρυάτιδα και βάζει σκοπό της ζωής του, την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Παίζουν:Κ. Αρζόγλου, Δ. Μαζιώτης, Π.Παταγιάννης, Ρ. Κριτούλης, Ε. Γιαννάκη, Γ.Ψάλτου, Ρ. Καπετανάκη, Β. Μπατσακούτσας, Μ. Παπαδοπούλου, Κ. Τσουμπάρης, Ρ. Γιαννάκη, Γ. Μαντάς, Κ. Κρομμύδας κ.α.

Κείμενο: Τ. Χαροκόπου – Δ. Μαλισσόβας, Σκηνοθεσία: Δ. Μαλισσόβας, Κοστούμια: Tranoulis Haute Couture, Μουσική-Στίχοι-Μουσική Διεύθυνση: Α. Κουρέτας, Χορογραφία: Θ.Πανάς, Σκηνικά: Τ. Καρανάνος.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

 

9/7:  Θεατρική παράσταση «Δείπνο με φίλους» του  Ντόναλντ Μάργκιουλις  Με τη συνδιοργάνωση τους Περιφέρειας Αττικής -ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», που θίγει αξίες όπως είναι ο γάμος, αγάπη, η φιλία κι ο έρωτας. Αυτά και πολλά άλλα ρεαλιστικά και σημαντικά ερωτήματα έρχεται να μας λύσει η ξεκαρδιστική, επίκαιρη και συνάμα συγκινητική κωμωδία «Δείπνο με φίλους» που καταπιάνεται με το μέγα θέμα Γάμος και Διαζύγιο . Καθρεφτίζεται ολόκληρη η παγκόσμια πραγματικότητα με έντονη δράση, χιούμορ, συγκίνηση αλλά και πολλές ανατροπές.

Παίζουν: Παύλος Ευαγγελόπουλο, Ιωάννα Πηλιχού, Μάνος  Αντωνίου και Φιλίτσα Καλογεράκου. Μετάφραση - Απόδοση: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου, Σκηνικά : Κώστας Ζωγραφόπουλος, Κοστούμια : Μάγδα Καλέμη, Μουσική : Σταμάτης Χρήστου

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

 

11/7:  Θεατρική παράσταση «Ματωμένα χώματα» - Δραματοποιημένο μυθιστόρημα

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή παρουσιάζεται το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Μιχάλη Σαράντη και Αντίνοο Αλμπάνη.

Παίζουν ακόμα: Θ. Αλεξίου, Στ. Δημόπουλος, Μ. Νεφ. Δούκα, Τ. Κόλλια, Φ. Λαζάρου, Δ. Λιανάκη, Ε. Ξυπολιτάς, Π. Παπαδημητρίου, Α. Τσιοτσιόπουλος, Κ.Φυτίλης, Aντ. Χρήστου.

 Σκηνοθεσία: Γ. Παλούμπης, Θεατρική προσαρμογή: Γ. Παλούμπης-Α. Τσιοτσιόπουλος, Σκηνικά: Ν. Παπαστεργίου, Φωτισμοί: Β. Κλωτσοτήρας, Μουσική σύνθεση: Κ. Νικολόπουλος, Κοστούμια: Ε. Γιαννίτσα-Ν. Παπαστεργίου.

Παραγωγή: Gr Entertainment World Ltd.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€ 

Φοιτητικό: 17€   Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Πολύτεκνοι/Παιδικό/Μαθητικό: 15€

 

12/7:  Θεατρική παράσταση «Η μεγάλη πλεκτάνη» του Jordi Galceran.

Ένα έργο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, όπου όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο, αλλά εξελίσσονται εντελώς αναπάντεχα. Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, μένει να το δούμε επί σκηνής.

Παίζουν: Λεων. Κακούρης, Δήμ. Ματσούκα, Χ. Γρηγορόπουλος, Θαν. Πατριαρχέας, Κατ. Νικολοπούλου.

Σκηνοθεσία:  Στ. Στάγκος, Μετάφραση:  Μ. Χατζηεμμανουήλ.

Παραγωγή: EROFILI PRODUCTIONS

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση: 15€  Γενική είσοδος: 20€

Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/Φοιτητές/Παιδικό/Πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€ - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

13/7: Παιδική παράσταση «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Παιδική παράσταση από τις «Μαγικές Σβούρες». Ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας έρχεται καλπάζοντας στη φαντασία του με το άλογό του, για να κάνει το ανέφικτο εφικτό και να προτάξει την αγάπη στην κακία! Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων όπως ο Ελ Γκρέκο και ο Σαλβατόρ Νταλί, ενώ τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Παίζουν: Δημ. Σταμούλης , Τ. Ράπτης , Μ. Χρονέα, Π. Μερμιγκάκης , Ελ.Πελαγία, Χ. Νικολάου.

Κείμενο -Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια  : Δ. Αδάμης, Σκηνικά: Π. Κουλουράς, Κοστούμια : Δ. Ζαφειροπούλου -Μαγικές σβούρες, Κίνηση: Γ. Σιώρας Δεληγιάννης, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γ. Κωνσταντινίδης

Παραγωγή: ΜΕΛΙΣΜΑ EVENTS

Ώρα έναρξης:  21:00

 Προπώληση: 10€   Γενική είσοδος: 12€ Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ΑμεΑ: 8€

Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

 

14/7: Συναυλία Συναυλία «La passion» Νίνα Λοτσάρη - Σταύρος Σαλαμπασόπουλος 

Δυο ερμηνευτές, με πολυδιάστατη μουσική «προσωπικότητα», η Νίνα Λοτσάρη & ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, μοιράζονται την σκηνή για πρώτη φορά μαζί. 

Διαθέτοντας πλούσια συναυλιακή & θεατρική εμπειρία, ο καθένας ξεχωριστά, δημιουργούν από κοινού, ένα πρόγραμμα διεθνών απαιτήσεων. 

Διασκευασμένα αλλά και πρωτότυπα τραγούδια από την Αμερικανική σχολή της Jazz, blues & musical συναντούν διαχρονικές επιτυχίες από την παγκόσμια μουσική σκηνή. 

Ακούσματα του Bregovic «μπλέκονται» με το Summertime, το phantom of the opera, δένουν με το Besame Mucho & συνδυάζονται με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του Χιώτη, Μουζάκη, Πλέσσα, που δημιουργούν μια συναρπαστική set list. 

Προπώληση: 14€   Γενική είσοδος: 17€ - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν.

Μέρος των καθαρών εσόδων της εκδήλωσης, θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS .

 

15/7: Θεατρική παράσταση «Το όνειρο τους γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι - Ιλαροτραγωδία

To αφήγημα - αριστούργημα μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας και, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού αποπειράται να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων.

Ερμηνεύουν ο Άρης Σερβετάλης και η  Έφη Μπίρμπα.

Σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών: Ε. Μπίρμπα, Απόδοση-Δραματουργία: Α. Σερβετάλης-Ε.Μπίρμπα, Μουσική: V. Currentzis, Σχεδιασμός Φωτισμού: Γ. Καρβέλας.

Παραγωγή: Τεχνηχώρος.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€

 

16  και 17/7: Θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»  των Ρέππα – Παπαθανασίου

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία.

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας κά Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης, Σκηνικά: Λία Ασβεστά, Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη.

Παραγωγή: Μάρκος Τάγαρης – Θεατρικές Επιχειρήσεις

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€ 

Κάρτα Δημότη/Φοιτητικό/Παιδικό/Ανέργων/Πολυτέκνων/ΑμεΑ:15€

 

19/7: Θεατρική παράσταση «Μια κυρία μες την Τροία» με τη θεατρική ομάδα γονέων Χολαργού ‘’ΚΗΠΟΣ’’-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η θεατρική ομάδα Γονέων Χολαργού Κήπος  παρουσιάζει τη νέα κωμωδία του ηθοποιού-συγγραφέα και ραδ. Παραγωγού Κώστα Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για μια καλοκαιρινή κωμωδία  βασισμένη  στην Ιλιάδα αλλά εδώ οι Ομηρικοί ήρωες αποκτούν άλλη φυσιογνωμία μπλέκοντας το χτες με το σήμερα……. Αυτή της ωραίας Ελένης, Αχιλλέας, Πάρις, Ελένη, Αγαμέμνων, Οδυσσέας, Πρίαμος, Έκτορας, Εκάβη, Μενέλαος και άλλοι ήρωες  θα παρελάσουν  μπροστά στα μάτια των θεατών σε άκρως σουρεαλιστικές και ξεκαρδιστικές στιγμές. Το χιούμορ είναι η ασπίδα σε ιδιαίτερες  περιστάσεις.  

Παίζουν: 20 ερασιτέχνες  ηθοποιοί μέλη της θεατρικής ομάδας γονέων Χολαργού-Κήπος                           

Συγγραφέας- Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαγεωργίου, Κινησιολογία : Βασιλεία Πέτρου

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

20/7: Θεατρική παράσταση «Συννυφάδες» 

Δύο αδελφών γυναίκες, δύο συννυφάδες περιμένουν μάταια τους άντρες τους μια Τσικνοπέμπτη να γυρίσουν από τις βρομοδουλειές τους. Ένας γκάγκστερ θέλει να τις εξοντώσει, ένας αστυνομικός πάει να τις σώσει και ένας παππάς πάει να τις ευλογήσει. Τελικά επιστρέφει και ο ένας σύζυγος με όχι καλό σκοπό και αυτός. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, άραγε ποιος θα γελάσει τελευταίος σε αυτή την τρελή κωμωδία

Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μαρία Φιλίππου κά

Κείμενο: Στέλιος Παπαδόπουλος, σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 17€  Κάρτα Δημότη/Φοιτητικό/Παιδικό/Ανέργων: 12€ - Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

21/7: Συναυλία «Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη» - Με τη συνδιοργάνωση τους Περιφέρειας Αττικής -ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης και η Μάρθα Φριντζήλα υπόσχονται να μας ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι στο μαγικό κόσμο του κορυφαίου δημιουργού που όλοι έχουμε αγαπήσει! Με την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού, μαζί με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές, παρουσιάζει τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.Η Μάρθα Φριντζήλα, μία ολοκληρωμένη και πολύπλευρη καλλιτέχνις, συνεισφέρει και με τη δική της ξεχωριστή φωνή, στην παρουσίαση των αριστουργημάτων του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντα με σεβασμό, γνώση και αγάπη! Παίζουν και τραγουδούν οι Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, τραγούδι και επιμέλεια ορχήστρας), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα, φωνή), Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, φωνή), ΝτάσσοΚούρτι ( ακορντεόν ), Δημήτρης Σίντος (πιάνο) και Μιχάλης Δάρμας (μπάσο)

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

22/7: Θεατρική παράσταση «Λα Μοσκέτα»

Μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του 16ου αιώνα, τότε που σημειώθηκε η άνοδος του δυτικού πολιτισμού, ανεβαίνει φέτος το καλοκαίρι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Το έργο μεταφέρεται στην εποχή που η άνοδος του φασισμού στην Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι αρχίζει να απλώνει μαύρα σύννεφα πάνω από όλη την Ευρώπη. Η φαινομενικά απλοϊκή ερωτική ιστορία του έργου και τα ιλαροτραγικά παθήματα των ηρώων, με την μεταφορά της εποχής αποκτούν μια διαφορετική διάσταση. Το χρήμα και ο ερωτικός πόθος ήταν τα δύο σημεία ανάμεσα στα οποία κινείται η ζωή των ηρώων.

Παίζουν: Αντιγόνη Δρακουλάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου, κ.α

Μετάφραση: Κωστής Σκαλιώρας, Διασκευή - σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης, Σκηνικό - Κοστούμια - Μουσική σύνθεση: Δημήτρης  Οικονομάκης.

Ώρα έναρξης: 21:00 

Γενική είσοδος: 12€

Kάρτα Δημότη/Μαθητικό/Φοιτητικό/Πολυτέκνων: 8€ -  Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

23/7: Παιδική παράσταση «Δίπλα – Δίπλα»

«ΔΙΠΛΑ – ΔΙΠΛΑ» παιδικό

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει φέτος μετά από αρκετά χρόνια και μια καλοκαιρινή παραγωγή αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους. Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή.

Παίζουν:  Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου.

Ιδέα - Δραματουργία: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης

Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη, Μουσική: Άγγελος Αγγέλου Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή

Ώρα έναρξης: 21:00

Μεμονωμένο εισιτήριο: 8€   1 ενήλικας + 1 παιδί :16 €,  δεύτερο παιδί ή ενήλικας: 5€

Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

25/7: Θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου.

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης, Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης, Φωτισμοί: Ελένη Αναγνωστοπούλου.  Παραγωγή: EROFILI PRODUCTIONS

Ώρα έναρξης: 21:00

Προπώληση: 12€  Γενική είσοδος: 15€  Κάρτα Δημότη/Ανέργων/Φοιτητικό/Παιδικό/ Πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 12€

Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν

 

27/7: Δύο Συναυλίες

  • "Περάσματα" Σαβίνα Γιαννάτου & chórεs"

Η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο chόrεs σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι συμπράττουν για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα με τίτλο Περάσματα, που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Τα Περάσματα αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων που γράφτηκαν ειδικά για τις συναυλίες αυτές από τέσσερις διαφορετικούς συνθέτες, τους Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππο Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον, χρησιμοποιώντας όμως ως βάση για το καθένα ένα τραγούδι που προϋπήρχε.

Φωνή: Σαβίνα Γιαννάτου, Γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Δελαπόρτα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Σοφία Κατσιούρη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Αλκμήνη Μπασακάρου, Σίσσυ Ορφανίδη, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα, Δανάη Στεργίου.

Νάνσυ Κλαμπάτσα αρχαία λύρα, Μαρία Δελαπόρτα κανονάκι, Ειρήνη Ζούτσου σαντούρι, Σοφία Κατσιούρη βιολοντσέλο.

  • «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» η συναυλία  η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι χορωδοί, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, αφηγούνται, στη δική τους μουσική γλώσσα η καθεμία, μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία μοιράζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας που αφήνουν πίσω. Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, προκαλούν δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν και προσφέρουν παρηγοριά σε όλες. Τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί αναφέρονται στις μνήμες και τις συνήθειες των Μικρασιατών προσφύγων.

Τη σύνθεση και επεξεργασία των τραγουδιών, καθώς και τη μουσική επιμέλεια εν γένει, υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Απέργης.

Ερμηνεύουν η Αρετή Κετιμε και το σύνολο chórεs - Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι

Μουσικοί επί σκηνής: Αντώνης Απέργης (κιθάρα), Αλέξανδρος Φραγκούλατζης (κρουστά)

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€

Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν 

 

28/7: Συναυλία «Πυξ Λαξ»

Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται. Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν στην τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους.

Και οι Πυξ Λαξ μας σπρώχνουν έξω από το σπίτι… πυξ λαξ, και μας προσκαλούν σε ένα γιορταστικό καλοκαίρι.

Ώρα έναρξης:21:00

Προπώληση: Έως 30/6: 15€, έως 28/7: 17€  Γενική είσοδος στο ταμείο: 20€

Νεότερη Παλαιότερη