Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Χωρίς δημοτικά ιατρεία ακόμα η πόλη μας


Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και φέτος  βρίσκει το δήμο μας χωρίς υποδομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Και τα τρία δημοτικά ιατρεία της πόλης μας έπαψαν να λειτουργούν με τη θητεία της δημοτικής αρχής. Στο Κοντόπευκο και τα Πευκάκια, με την έναρξη της θητείας του δημάρχου (το 2012 και 2020 αντίστοιχα), έπαψαν να λειτουργούν. Στον Τσακό, οι ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες των ιατρείων «καταπλακώθηκαν» από σοβάδες και εκφράστηκαν φόβοι για διάλυση της δομής.

Κάτοικοι, φορείς, Σύλλογοι και η αντιπολίτευση φωνάζουν (και δε «φωνασκούν» όπως επιμένει ο δήμαρχος να λέει στις συνεντεύξεις του) για την απογοητευτική ολιγωρία που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά. Πέτυχαν μέσα σε λίγο διάστημα και εν μέσω πανδημίας το ακατόρθωτο, να ακυρώσουν και να μηδενίσουν τον εθελοντισμό υγείας και  φροντίδας στην πόλη μας, τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί αιρετοί γιατροί!!! Παράλληλα, γειτονικοί δήμοι έχουν καταφέρει να λειτουργούν άψογα στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με πολλές ειδικότητες εθελοντών γιατρών, υποδειγματικές δημοτικές δομές και άριστη οργάνωση.

Ακόμα προσπαθούν να βρουν κτίριο προς μίσθωση, ώστε να μεταστεγαστούν τα δημοτικά ιατρεία του Τσακού. Στις άλλες μας γειτονιές, τα κλειστά δημοτικά ιατρεία κάνουν τους συνδημότες μας να εκπέμπουν sos για την αναγκαιότητα ύπαρξης πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, συνταγογράφησης, εθελοντισμού, προληπτικής ιατρικής, Αγωγής Υγείας και κατ’ οίκον επίσκεψης σε υπερήλικες με αδυναμία μετακίνησης.

Η Υγεία διαχρονικά παραμένει το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, γιατί δίχως αυτό δεν μπορεί κανείς να ευημερήσει.

Απαιτούνται έργα για τη λειτουργία και αναβάθμιση των παροχών υγείας στο δήμο μας, που «νοσούν» από την προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη