Η "Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή" στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Επίσκεψη στις κεντρικές υποδομές του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της παράταξής μας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Γιώργο Οικονόμου, τη δημοτική σύμβουλο Βάνα Νικολακοπούλου, το δημοτικό σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Ρέγα, την υπεύθυνη του τομέα Πρόνοιας της Νέας Αρχής Φώφη Κουτεβίνη και την Ξανθή Κωτσάκου (πολιτικό μηχανικό  ΕΜΠ).

Ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος και οι συνεργάτες του μας υποδέχτηκαν και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις και τις δυνατότητες του «Χαμόγελου του Παιδιού». Είδαμε ζωντανά όλες τις δραστηριότητες και μιλήσαμε με το προσωπικό. Έγινε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, αφού εξήρε το έργο και τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, έθεσε όλο το επιστημονικό δυναμικό της παράταξης στην εθελοντική συνδρομή και υποστήριξη του φορέα, που εδώ και ένα χρόνο περίπου κοσμεί, με τις κεντρικές του υποδομές, την πόλη μας.

Τέλος είχαμε την ευκαιρία σε ένα πλούσιο και ποιοτικό πασχαλινό bazaar να αγοράσουμε προϊόντα και να ενισχύσουμε με τις δυνάμεις που ο καθένας διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το αξίζει και το συστήνουμε σε όλους τους δημότες.

Λίγα λόγια για τη δράση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που να προσφέρει σε όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.800.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση. Παρέχει όλες τις υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ. Λειτουργεί την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056. Λειτουργεί τις Ευρωπαϊκές Γραμμές για τα Εξαφανισμένα παιδιά 116000 και την Υποστήριξη Παιδιών 116111. Και παρέχει πολλές άλλες υπηρεσίες για τα παιδιά.

Ο Οργανισμός στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών.



ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη