«Νίκη των Πολιτών»: Η αλήθεια για τον νέο Παιδικό Σταθμό στα Πευκάκια


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Β. Ζορμπάς αναγγέλλει την έναρξη, σε λίγους μήνες, κατασκευής Παιδικού σταθμού στο Οικ. τετράγωνο 328 στα Πευκάκια.

Στην ίδια ανακοίνωση κατηγορώντας για απραξία στο θέμα του Σταθμού την Δημοτική αρχή Σταθόπουλου (φεύγει το χούι;) ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.

Ιδού γιατί:

Ο κ. Ζορμπάς ανέθεσε τον Μάρτιο του 2013 σε μελετητές, εκ των οποίων ο ένας σύζυγος υποψηφίας Δημοτικής του Συμβούλου, μελέτη του Παιδικού σταθμού.

Την μελέτη αυτή η Περιφέρεια Αττικής, μετά από πλήρη έλεγχο με έγγραφο καταπέλτη (ΑΠ 143358/27-7-2016) την «απέρριψε», επισημαίνοντας δεκαεπτά (17)!!! σημαντικότατες ελλείψεις (ανυπαρξία μελέτης ΚΕΝΑΚ, ανυπαρξία τευχών υπολογισμών στα Η/Μ, ελλιπέστατη Τεχνική περιγραφή κ.λπ.).

Επισημαίνει επίσης, και κυρίως, ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ, που ο Β. Ζορμπάς ψευδόμενος ισχυριζόταν ότι μας παρέδωσε.

Στα μέσα του 2017, και ενώ είχαμε κάνει πολύ δουλειά για να διορθωθεί η μελέτη, άλλαξε η νομοθεσία για την Πυρασφάλεια, το ίδιο δε έγινε και στις αρχές του 2018 με νέα αλλαγή στο κανονισμό Πυρασφάλειας, ειδικά των Παιδικών Σταθμών με αποτέλεσμα να πάρουμε την ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ το φθινόπωρο του 2018.

Τελευταία φάση ήταν η απαραίτητη έγκριση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων - ΣΥΠΟΘΑ, που όμως έχει «ξεθάψει» ένα νόμο του 2011 βάσει του οποίου για κάθε Δημόσιο κτίριο απαιτείτο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Η εισήγηση της Τεχνικής μας Υπηρεσίας τότε, ήταν «να μην υποβληθεί ο φάκελος στο Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων, γιατί στην πολύ πιθανή περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, όλη η δουλειά και όλοι οι φάκελοι θα πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων και ο σταθμός 3 χρόνια πίσω».

Τι ακολούθησε:

Μετά από γενική κατακραυγή όλων των Δημάρχων ο νόμος για Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς ατόνησε και τότε η νέα Δημοτική Αρχή πήρε την πολυπόθητη απαλλαγή Αρχιτ. Διαγωνισμού.

Γίνεται έτσι, εξαιρετικά σαφές ότι στη δική μας θητεία, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες (που είχαν μεγάλα λάθη) και εκδόθηκε η άδεια δόμησης (που δεν υπήρχε) του νέου Παιδικού Σταθμού και επιπλέον είχαμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Με ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ, λοιπόν, από την Δημοτική μας αρχή χρειάστηκαν 3 ολόκληρα χρόνια στον κ. Ζορμπά για να ξεκινήσει το έργο.

Αποδεικνύεται, από τα ανωτέρω, ότι η κατηγορία του για αδιαφορία μας, είναι απολύτως ψευδής και κακοήθης.

Χαιρετήσαμε και ψηφίσαμε την δημοπράτηση του έργου, αλλά την δική μας δουλειά ουδείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να την αμφισβητήσει.

ΥΓ: Στην ίδια ανακοίνωση (το χούι που λέγαμε!) καπηλεύεται την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας(που ο ίδιος καταψήφιζε), το έργο του Δημαρχείου που χρηματοδοτήθηκε - δημοπρατήθηκε στη θητεία μας (και επίσης ο ίδιος καταψήφιζε) όπως και την ανάπλαση των αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (έργο που εμείς πετύχαμε τη ένταξη του στα έργα της ΓΓΑ και την χρηματοδότηση του).

Συνεχίζει να παρουσιάζει τα έργα μας ως δικά του, ακριβώς γιατί δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα σημαντικό στη θητεία του!

Δείχνει έτσι πόσο αδίστακτος είναι στο ψεύδος και την επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών.

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη