Δέν δίνουμε λευκή επιταγή στην μίσθωση χωρίς όρους


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας ζήτησε επιτακτικά  από τον δήμαρχο να τηρήσει τα συμφωνηθέντα σχετικά με την μίσθωση χώρου για τη μεταστέγαση του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας, προκειμένου να λυθεί το οξύ πρόβλημα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, με τρόπο όμως που να διασφαλίζεται η συγκεκριμένη χρήση του ακινήτου, ώστε να αρθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις- επιφυλάξεις του τοπικού Συλλόγου.

Αντί όμως των συμφωνηθέντων, η εισήγηση περιέλαβε και την μετεγκατάσταση  του Τμήματος Πρασίνου, χωρίς κανένα δεσμευτικό όρο και την  παραπομπή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή και στον δήμαρχο:

 «… τους όρους της οποίας θα καθορίσει, η αρμόδια (άρθρο 72 παρ.1 εδαφ. στ) περίπτωση i)  για αυτό, Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και με βάση αυτούς θα εκδώσει σχετική νέα διακήρυξη- πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο κ.  Δήμαρχος. Η  δημοπρασία θα γίνει με μέριμνα της αρμόδιας για τη διεξαγωγή δημοπρασιών Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, από την συσταθείσα Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών μίσθωσης, εκμίσθωσης ή εκποίησης ακινήτων του Δήμου, που αποτελείται από τον Δήμαρχο ή τον αναπληρωτή του ως πρόεδρο και έχει ως μέλη δύο δημοτικούς συμβούλους...»

Στην συζήτηση που έγινε ο δήμαρχος αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην απόφαση συγκεκριμένους δεσμευτικούς όρους για την έκταση, την χρήση και τους στεγασμένους χώρους του ακινήτου δίνοντας μόνο, ως συνήθως, προφορικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις. Αρνήθηκε μάλιστα να απαντήσει σε ερωτήσεις άμεσα συνδεδεμένες με το αντικείμενο του θέματος και την διάρκεια της μίσθωσης:

Πότε θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση του  αμαξοστασίου;

Ποια είναι η δικαστική εξέλιξη σχετικά με το αμαξοστάσιο και ποιο το περιεχόμενο εγγράφου γι’ αυτό με θέμα «Ποινική δίωξη»;

Πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα αν κλείσει με δικαστική απόφαση το αμαξοστάσιο ή αν υπάρξει αναγκαστική έξωση;

Υπάρχει μέριμνα για προκατ υποδομές που θα τοποθετηθούν στο ακίνητο και ποια τα χαρακτηριστικά τους;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας και χρήσης του ακινήτου;

Επίσης, η δημοτική αρχή -παρά την υπόσχεσή της -αρνήθηκε να εξετάσει εναλλακτική πρόταση  προσωρινής χρήσης ιδιόκτητου ακινήτου που θα ανεγερθεί η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, παρουσιάζοντας στοιχεία (για πρώτη φορά) υπεραισιόδοξης πρόβλεψης διαγωνιστικής διαδικασίας. Ελπίζουμε να μην διαψευστεί για άλλη μία φορά.

Η παράταξή μας , συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες και στους εργαζόμενους, δεν έδωσε λευκή επιταγή στον δήμαρχο, αλλά απείχε της ψηφοφορίας. Θα τοποθετηθεί όταν γνωστοποιηθούν οι όροι της μίσθωσης και θα απαιτήσει δυναμικά να τηρηθούν τα συμφωνημένα και η νομιμότητα. Την συνέπεια της δημοτικής αρχής που έχει μία ροπή στις ακριβές μισθώσεις την βιώσαμε με το ακίνητο της Λαυρίου, που μας διαβεβαίωνε για την καταλληλότητα και το σύννομο, για να καταλήξει στο γνωστό φιάσκο και σε αδιέξοδο.

Είναι μάλιστα οξύμωρο η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να εκχωρεί την αρμοδιότητά της και πολύ περισσότερο να εμπιστεύεται την επίπλαστη πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής.  Υπάρχουν  δείγματα γραφής. Οι εξωφρενικές απευθείας αναθέσεις και η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.  Οι αποφάσεις για τα κλαδέματα των οποίων η δαπάνη ακόμη δεν έχει περιληφθεί στις δύο αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού, παρά τις ρητές προβλέψεις του Νόμου. Τώρα για τις προφορικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου, την αξιοπιστία του και τις προεκλογικές του υποσχέσεις τι να πούμε. Τις είδαμε στο κολυμβητήριο, στο Σταύρος Κώτσης, στο προπονητήριο, στο αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια , στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στην καθαριότητα, στην δημοτική συγκοινωνία και στα δημοτικά ιατρεία. Οι μνήμες είναι νωπές από την απόπειρά του να εγκαταστήσει στον ίδιο χώρο του ακινήτου της εν λόγω μίσθωσης, τα απορριμματοφόρα του Δήμου χωρίς να σέβεται τους δημότες και τους νόμους.

 Οι ολιγωρίες, οι «προχειροδουλειές» και η απαξίωση Συλλόγων και εργαζομένων είναι σε καθημερινή βάση.

Η παράταξή μας δεν θα γίνει συνένοχη σε ένα ακόμη φιάσκο, ούτε είναι αφελής και ανυποψίαστη σε αποφάσεις που βασίζονται σε αοριστίες  και εμπεριέχουν κρυφή ατζέντα και αναπάντητα ερωτήματα. « Όταν αποτύχεις να σχεδιάσεις, τότε σχεδιάζεις να αποτύχεις.»



ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη