«ΝΙΚΗ»: Ναι στο κολυμβητήριο, όχι όμως σε μη βιώσιμο ολυμπιακών διαστάσεων & χωρίς θέσεις στάθμευσης


Χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και ούτε μία στοιχειώδη συνάντηση - ενημέρωση των παρατάξεων, η Δημοτική αρχή Β. Ζορμπά ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή σχέδιο για ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων 50x25μ και χωρίς θέσεις στάθμευσης.
 
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Β. Ζορμπάς:

1. Στην πρώτη του Δημαρχιακή θητεία «ΘΑ» το γκρέμιζε και γι’ αυτό ακύρωσε τον εν εξελίξει διαγωνισμό.

2. Στη συνέχεια «ΘΑ» το έκανε πλατεία.

3. Στη συνέχεια «ΘΑ» το έκανε στα Πευκάκια.

4. Και ακολούθως, «ΘΑ» έκανε κοινό κολυμβητήριο με τον γειτονικό Δήμο Παπάγου – Χολαργού.ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ


Στην θητεία μας, δουλέψαμε μεθοδικά για να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο και πέρα από το ότι το περιφράξαμε καλαίσθητα, φυτέψαμε στον έμπροσθεν χώρο όπου τοποθετήσαμε παγκάκια, ανακατασκευάσαμε όλα τα πέριξ πεζοδρόμια, υλοποιήσαμε τα εξής πολύ σημαντικά:

1. Εκπονήσαμε μελέτη στατικότητας που έδειξε ότι τα «μπετά» είναι σε καλή κατάσταση.

2. Εκπονήσαμε μελέτη βιωσιμότητας που έδειξε ότι οικονομικά βιώσιμο και συμφέρον είναι μόνο κολυμβητήριο με πισίνα 33x25μ, ανοιγοκλειομενη οροφή και 34 υπόγειες θέσεις στάθμευσης!

3. Καταφέραμε και εντάχθηκε η χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας!

Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στην περιοχή αλλά και στα οικονομικά του Δήμου μας.


ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 50ΜΕΤΡΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ

Η κατασκευή κολυμβητηρίων με πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 50μ είναι τελείως λάθος, γιατί προκαλείται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, άνω του 1.000.000€ περίπου, σε ετήσια βάση και ακριβώς επειδή δεν είναι βιώσιμα δεν κατασκευάζονται εδώ και χρόνια.!

Χαρακτηριστικά, Δήμαρχοι της Αττικής μας είπαν «θα ματώνετε».

Επιπλέον δεν επιτρέπεται και δεν είναι φρόνιμο και ηθικό να μην προβλέπονται χώροι στάθμευσης, καθώς ολόκληρη η περιοχή της Νέας Ζωής θα επιβαρύνεται καθημερινά.

Δίχως καμία οικολογική ευαισθησία και κανένα περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αδιαφορώντας για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής και χωρίς να τον απασχολεί ότι θα μετακυλήσει το υπέρογκο κόστος λειτουργίας στους δημότες, γίνεται σαφές ότι ο λόγος που ο Β. Ζορμπάς ασχολείται με το κολυμβητήριο είναι αποκλειστικά οι ψήφοι.

Το έχει πει κατ’ επανάληψη δημόσια.

Χρησιμοποιεί ένα έργο που πρέπει να γίνει, για να παραπλανήσει ψηφοθηρώντας.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη του, στα τέλη Μαρτίου στο περιοδικό Build, μιλά για 900 θέσεις καθήμενων και 50 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους!

Παρά ταύτα για να μην σταθούμε εμπόδιο στην πρόταση του, απείχαμε από την ψηφοφορία μεταθέτοντας όλη την ευθύνη για την οικολογική καταστροφή της Νέας Ζωής στη παράταξη του και τον ίδιο.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη