«Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού» στον Υμηττό - 353 δέντρα στη Μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Παρουσία εκατοντάδων πολιτών, κάθε ηλικίας και υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας φυτεύτηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού)  οι πρώτες ρίζες για το «Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού» την Κυριακή 10 Απριλίου στον Υμηττό στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Σε μια δενδροφύτευση με υψηλό συμβολισμό και ιστορική αναφορά, αναδασώθηκε ένα τμήμα του Υμηττού που είχε καεί στη μεγάλη πυρκαγιά του 2015, μεταφέροντας την ελπίδα για ένα βουνό πράσινο και όμορφο όπως του αξίζει να είναι.

Στη μνήμη των 353.000 γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου φυτεύτηκαν 353 δέντρα, τα οποία υιοθετήθηκαν από οικογένειες της πόλης.

«Ήμασταν όλοι εκεί για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το παρελθόν, να δυναμώσουμε το παρόν μας και να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας τα εχέγγυα για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο μήνυμά του.

Ξεχωριστή και συγκινητική χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης κ. Ηλίας Ιορδανίδης, τονίζοντας την απαράμιλλη ευαισθησία, αγάπη, χαρά και τιμή στο μεγάλο γεγονός που είναι η δημιουργία του Δάσους Ποντιακού Ελληνισμού στον Υμηττό.

Η δράση διοργανώθηκε από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εθελοντική Ομάδα Let’s do it Greece.

 

Νεότερη Παλαιότερη