Διαφωνεί με τη μεταστέγαση των γραφείων του αμαξοστασίου στην περιοχή ο Σύλλογος Κοντοπεύκου

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίων Αγίας Παρασκευής απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Β. Ζορμπά αναλύει μέσω επιστολής του, τους λόγους που αρνείται τη λύση μεταστέγασης των εργαζομένων του αμαξοστασίου στην περιοχή.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή του συλλόγου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συνεδρίασε χθες 8 Μάρτη και ομόφωνα αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στο ενδεχόμενο ενοικίασης του παλιού πλυντηρίου επί της οδού Παναγούλη για την στέγαση των γραφείων και των αποδυτηρίων  του αμαξοστασίου.

Η απόφασή μας αυτή, οφείλεται στο ότι η αναγκαία επιφάνεια για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων είναι περίπου 200 m2  ενώ το συγκεκριμένο ακίνητο έχει έκταση 2000 m2.   Ο μεγάλος ελεύθερος χώρος που θα δημιουργηθεί είναι πολύ πιθανό να υποδεχτεί δραστηριότητες της καθαριότητας που δεν αντιστοιχούν με το οικιστικό περιβάλλον του συγκεκριμένου χώρου. Στο ενδεχόμενο αυτό συμβάλλει και η έξωση του αμαξοστασίου από το σημερινό χώρο, που δικαστικά διεκδίκησε ο ιδιοκτήτης του.

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως καλά γνωρίζετε,  το Κοντόπευκο και ο Παράδεισος – πέραν του αμαξοστασίου -  έχουν επιβαρυνθεί με :

1)  Άλλα έργα υπερτοπικά έργα όπως οι Αυτοκινητόδρομοι.

2) Με το ΜΕΤΡΟ και την τεράστια έλλειψη παρκινγκ εξ αιτίας της ιδιωτικοποίησης του παρκινγκ του.

3) Με την αποψίλωση του πρασίνου λόγω των έργων που αναφέρονται παραπάνω και την έλλειψη ελεύθερων χώρων.

Αν ο προτεινόμενος χώρος ήταν σε έκταση,  όσος είναι αναγκαίος για τα γραφεία και τους εργαζόμενους δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση. Προτείνουμε μέσο πρόσκλησης ενδιαφέροντος να αναζητήσετε άλλο οικόπεδο, που να είναι ανάλογο σε έκταση με τις ανάγκες και μόνο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων που ζητούν οι εργαζόμενοι.

ΔΕΝ έχουμε τίποτα με τους εργαζόμενους, τους οποίους φιλοξενούμε στην περιοχή μας για 30 περίπου χρόνια, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες τους, ήμασταν και είμαστε υποστηρικτές στις διεκδικήσεις τους. Είμαστε μαζί τους και όχι απέναντί τους.


Νεότερη Παλαιότερη