Έγκριση χρηματοδότησης για την ανάπλαση της οδού Ειρήνης από το «Πράσινο Ταμείο»

Μία από τις κομβικότερες, για την καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών, προεκλογικές δεσμεύσεις της νυν Δημοτικής Αρχής ήταν η καθολική ανάπλαση της οδού Ειρήνης.

Μετά την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης πως, ένας ακόμα μεγάλος δρόμος της πόλης μας παίρνει σειρά για να αλλάξει ριζικά όψη, να βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το οδικό δίκτυο, αλλά και να ενισχύσει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Συγκεκριμένα, το έργο «Ανάπλαση οδού Ειρήνης» περιλαμβάνει δράσεις στο σύνολο της οδού Ειρήνης όσο και επί τμήματος της οδού Πελοποννήσου και Ελβετίας για τη συνένωση με το άλλο σημαντικό έργο ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.668.000 ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από πιστώσεις του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»  και ιδίων πόρων του Δήμου.

Στα πλαίσια της ανάπλασης της οδού Ειρήνης περιλαμβάνονται:

η ανάπλαση των πεζοδρομίων με  βιοκλιματικούς κυβόλιθους (cool materials),

  • η διαμόρφωση διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ με χρήση βιοκλιματικών υλικών,
  • η ενίσχυση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης με τοποθέτηση επιπλέον πινακίδων σήμανσης με φωτοβολταϊκά πάνελ,
  • η διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης με ανακλαστική βαφή,
  • η διαγράμμιση των διαβάσεων,
  • η οριοθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε εσοχή επί του πεζοδρομίου,
  • η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED,
  • ενώ παράλληλα θα ασφαλτοστρωθεί το οδόστρωμα και θα διορθωθούν οι φθορές του και η στάθμη του.

Η ολική ανάπλαση της οδού Ειρήνης χωρίζεται σε τρία στάδια.

Α) Στην κατασκευή αγωγών ομβρίων.

Β) Στην ανάπλαση των πεζοδρομίων.

Γ) Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου.

*Η μελέτη για την κατασκευή των αγωγών ομβρίων έχει ολοκληρωθεί, έχει πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια (ΠΕΠ Αττικής) προς δημοπράτηση.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 4.526.000 ευρώ το οποίο μελετήθηκε πλήρως επί της θητείας της νυν Δημοτικής Αρχής και έχει ως σκοπό την επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων σε περιοχές της πόλης μας που βρίσκονται άνω της Λεωφόρου Μεσογείων.  

*Σε ότι αφορά το θέμα της ανάπλασης των πεζοδρομίων, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, έχει κατατεθεί στο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» το οποίο και έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση 548.372,00 ευρώ.

*Με το πέρας των εργασιών της κατασκευής ομβρίων, αλλά και της ανάπλασης των πεζοδρομίων θα ακολουθήσει και η ασφαλτόστρωση της οδού για να ολοκληρωθεί ένα ακόμα έργο πνοής για ολόκληρη την πόλη μας.   

Παρά τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που  επικρατούν τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της και αποφασισμένη να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της προκειμένου η Αγία Παρασκευή να αλλάξει πρόσωπο, να γυρίσει σελίδα και  να γίνει μια πόλη που αξίζει στους πολίτες, επιδιώκοντας και εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμη πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη