Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Δεν πρέπει να μπαίνει το χέρι στην τσέπη, η υγεία είναι δημόσιο αγαθό

Ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τα ΚΕΠ Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία καθώς και τις πρόσφατες σχετικές ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι:

Δημοσιεύεται  τιμοκατάλογος ιδιωτικών δομών υγείας, στις οποίες, με την κάρτα δημότη υγείας η οποία παρουσιάζεται ως επίτευγμα, θα υπάρχει έκπτωση στις τιμές.

Δηλαδή μέλη της σημερινής διοίκησης του Δήμου, που ως δημόσιοι λειτουργοί, θα έπρεπε να ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους, για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας δημόσιας Υγείας, του Κέντρου Υγείας της Αγίας Παρασκευής, είτε μέσω των δημοτικών ιατρείων, πατάνε ένα μεγάλο Χ και κατευθύνουν τους πολίτες στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Έχουν αναρωτηθεί, στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με τις αυξητικές τάσεις σε όλα τα προιόντα των καθημερινών αναγκών για τα νοικοκυριά, πως θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για το αγαθό της υγείας που από την φύση του είναι ένα δημόσιο αγαθό!!

Ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού εδώ και ένα χρόνο «παλεύει» με όλες του τις δυνάμεις και όλες τις συναντήσεις που έχει προκαλέσει, να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Υγεία και βέβαια τα Δημοτικά Ιατρεία!!

Πολλές οι υποσχέσεις, πολλές οι συζητήσεις και πάρα πολλά τα πισωγυρίσματα σε αυτό το θέμα.

Από άλλο πρόσφατο δημοσίευμα, πληροφορηθήκαμε για συναντήσεις του Αντιδημάρχου Διοίκησης με άλλους δημόσιους φορείς από την Περιφέρεια και γειτονικούς δήμους, σχετικές με την σημερινή και αποδοτική λειτουργία των δημοτικών Ιατρείων.

Όμως οι τοπικοί σύλλογοι και φυσικά ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού, που έχει δουλέψει για το σοβαρό αυτό θέμα, ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ να συμμετέχει!!

Η απορία μας είναι, γιατί δεν κλήθηκε.

Υπάρχει πρόβλημα με τους των συλλόγους, όπως του Τσακού ή μερική αμνησία για το ποιος κάθε τόσο επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα της πρωτοβάθμιας Υγείας και των Δημοτικών Ιατρείων.

Πιστεύουμε, ότι, υπάρχει ακόμη χρόνος για να επανεξετάσουν τα πιο πάνω σοβαρά θέματα οι διοικούντες τον Δήμο και να βρεθούν λύσεις που θα εξυπηρετούν τον πολίτη, δίχως να επιβαρύνεται οικονομικά και να ξέρουν ότι εμείς περιμένουμε να υποβάλουμε τις προτάσεις μας στις μελλοντικές συναντήσεις, εφόσον μας καλέσουν.


           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
           
Ο  Πρόεδρος                                                           Η   Γραμματέας

Π.Πανουτσακόπουλος                                      Ιωάννα   Κουτσουρά

Νεότερη Παλαιότερη