Γ. Μυλωνάκης: Η πόλη χρειάζεται κολυμβητήριο για τις επόμενες γενιές και όχι για τα προεκλογικά φυλλάδια του κ. Ζορμπά


Η υπόθεση του κολυμβητηρίου στην πόλη μας κρατά χρόνια. Από το 1991 βιώνουμε ένα διαρκές μπρος-πίσω, το οποίο έχει οδηγήσει μια ολόκληρη περιοχή σε ομηρία, με τους κατοίκους της να ζουν δίπλα σε έναν χώρο - πραγματική ντροπή για τη σημερινή Αγία Παρασκευή. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει παραπέρα, πρέπει τώρα να προχωρήσει, οργανωμένα και μελετημένα, η κατασκευή του κολυμβητηρίου προκειμένου να κλείσει οριστικά αυτή η «ανοιχτή πληγή» για την πόλη μας.

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής» δήλωσε εξ αρχής ότι είναι υπέρ του έργου, χωρίς μισόλογα και χωρίς υπεκφυγές. Εξάλλου, εμείς ήμασταν που τον Μάρτιο του 2019 επισκεφθήκαμε τον χώρο με τον αρχιτέκτονα Νίκο Κορμπά και τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Μυλωνά, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει και υλοποιήσει την αρχική κατασκευή, προκειμένου να αξιολογήσουμε την τότε κατάσταση και να διερευνήσουμε τις δυνατότητες να αποκτήσει ο Δήμος έναν σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο αθλητικό χώρο. Αναδείξαμε το θέμα σε όλη την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, έχοντάς το ως πρώτη προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας. Επίσης, η παράταξή μας επέβαλε να μπει το συγκεκριμένο έργο στον προϋπολογισμό του 2021, με εγγραφή 250.000 για τη σχετική μελέτη του.

Τι έκανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς; Απολύτως τίποτα. Ούτε στην πρώτη, ούτε και τώρα, στη δεύτερη θητεία του, δεν προχώρησε σε μια κίνηση που να αποδεικνύει στην πράξη ότι θέλει το κολυμβητήριο. Το 2013 ακύρωσε στο... παρά πέντε τον έτοιμο διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει το 2007 ο Κώστας Κρητικίδης ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και έκτοτε δεν σταμάτησε να διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα γκρεμίσει το υπάρχον κτίσμα και θα φτιάξει πλατεία, ότι θα κάνει διαδημοτικό κολυμβητήριο με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ότι..., ότι…

Και βέβαια, όπως πάντα, έμεινε στα λόγια.

Σήμερα, ξαφνικά, ο «άφαντος» δήμαρχος της πόλης, ο άνθρωπος που... χάθηκε στα χιόνια της «Ελπίδας», αποφάσισε να ανασύρει το θέμα στην επιφάνεια, δηλώνοντας ότι (τώρα) θέλει να φτιάξει κολυμβητήριο! Φαντάζεται ότι έτσι θα καταφέρει να κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν ότι έμειναν μόνοι και αβοήθητοι στην πρόσφατη κακοκαιρία. Μάλιστα, αφήνει να αιωρείται ότι είμαστε εμείς, οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμποδίζουμε το έργο.

Κύριε Ζορμπά, η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» έχουμε δείξει από την πρώτη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι λειτουργούμε με πνεύμα συναίνεσης, νηφαλιότητας, συνεργασίας, στη βάση καλόπιστης, αλλά και αυστηρής κριτικής και ελέγχου απέναντι στη δημοτική αρχή. Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους αυτό που προσπαθούμε να εμποδίσουμε δεν είναι το κολυμβητήριο που έχει ανάγκη η Αγία Παρασκευή, αλλά το να γίνει αυτό το απαραίτητο έργο ακόμη ένα παιχνίδι τακτικής στα χέρια σας.

Γιατί κ. Ζορμπά δεν μας πείθετε ότι αλλάξατε ξαφνικά γνώμη. Το μόνο που θέλετε είναι να ξεκινήσετε όπως-όπως το έργο, μόνο και μόνο για να το διαφημίσετε στο προσεχές προεκλογικό σας έντυπο. Αφού αφήσατε να περάσει παραπάνω από το μισό της θητείας σας χωρίς να παρουσιάσετε ούτε ένα έργο στην πόλη, σας έπιασε ξαφνικά το «άγχος της κορδέλας». Ίσως γιατί αρχίσατε να συνειδητοποιείτε ότι έρχεται σύντομα η στιγμή που θα κληθείτε να απολογηθείτε στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και θα κριθείτε από αυτούς…

Τι κάνει λοιπόν ο κ. Ζορμπάς; Ξεκινάει σπασμωδικά, να ψάχνει χρήματα δήθεν για να υλοποιήσει το έργο χωρίς να έχει στα χέρια του καμία μελέτη που θα καθιστά το κολυμβητήριο βιώσιμο. Την ίδια στιγμή αδιαφορεί για την ήδη υπάρχουσα μελέτη βιωσιμότητας, η οποία περιγράφει υπό ποιες προϋποθέσεις ένα κολυμβητήριο θα μπορούσε να είναι βιώσιμο και να συντηρείται, χωρίς να χρειάζεται να αιμορραγεί οικονομικά ο Δήμος.

Γιατί στην πραγματικότητα ο κ. Ζορμπάς δεν νοιάζετε για το αύριο της πόλης. Ενδιαφέρεται μόνο για τις επόμενες εκλογές και όχι για τις επόμενες γενιές. Όμως εμείς δεν τον αφήσουμε να παίξει άλλο με τον μέλλον της πόλης μας.

Καλούμε τον κ. Ζορμπά να αφήσει τα παιχνίδια, να αναλογιστεί τις ευθύνες που του ανέθεσαν οι συμπολίτες μας και να λειτουργήσει επιτέλους ως δήμαρχος όλης της πόλης. Ως «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» είμαστε διαθέσιμοι να καθίσουμε μαζί του και με τους επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και να βρούμε τη ρεαλιστικότερη λύση για τον κολυμβητήριο της πόλης μας. Τη λύση που θα δώσει στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της και θα μπορεί να λειτουργεί και όχι να μείνει κλειστό όπως δεκάδες κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα, λόγω του υπερβολικού κόστους συντήρησης και λειτουργίας.  

Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο κ. Ζορμπάς να μην κλείσει τα αυτιά του και, κυρίως, να μη σπαταλήσει άλλη μια -ίσως την τελευταία- ευκαιρία να αποκτήσει επιτέλους η πόλη μας κολυμβητήριο.

Γιάννης Μυλωνάκης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής»


 

Νεότερη Παλαιότερη