«Τι γίνεται με το κολυμβητήριο; Όλοι το θέλουν αλλά κανείς δε θέλει να γίνει»

«Τι γίνεται με το κολυμβητήριο; Όλοι το θέλουν αλλά κανείς δε θέλει να γίνει. Όλοι το θέλουνε. Βεβαίως το θέλουμε το κολυμβητήριο αλλά αν το θέλουμε με τον τρόπο που ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να γίνει, δε θα γίνει ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης ζητώντας μια ανοικτή συζήτηση για το θέμα. Και η πραγματικότητα είναι μάλλον αυτή, αν κρίνουμε από την συνολική στάση της αντιπολίτευσης στις ενέργειες δημοτικής Αρχής αυτό το χρονικό διάστημα σχετικά με το κολυμβητήριο. 

Του Στρατή Μαζίδη

Τη μία φορά "πείτε μας τι θέλετε να κάνετε στο κολυμβητήριο" λες και μπορεί κανείς να κάνει κάτι άλλο από αυτό που ήδη υπάρχει, αδειοδοτηθεί και υλοποιηθεί στο βαθμό που έχει προχωρήσει. Την άλλη, αναφορές πως το κολυμβητήριο δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να τα αλλάξουμε όλα κατά τα πρότυπα αντίστοιχων υποδομών άλλων δήμων ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς οικονομική ζημιά ξεχνώντας όμως όσοι κουνούν το δάχτυλο ότι το κολυμβητήριο για να αποπερατωθεί με το νόμο περί αυθαιρέτων, πρέπει να τελειώσει όπως ακριβώς έχει και μετά να γίνουν, οι αναγκαίες βελτιωτικές κινήσεις.

Άλλη παράταξη καταγγέλλει το Δήμαρχο ότι προχωράει γρήγορα να κάνει το κολυμβητήριο για να το βάλει στο προεκλογικό του φυλλάδιο! Όμως η ίδια παράταξη που από το 2019 άνοιξε το θέμα ακόμη δεν έχει καταλήξει τέσσερα χρόνια μετά η ίδια τι πρόταση έχει, αν δηλαδή προκρίνει το κλειστό ή το ανοιχτό κολυμβητήριο.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, όλοι εμφανίζονται να θέλουν το κολυμβητήριο, αλλά κανείς δε θα ήθελε να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χειμώνα [όπως πολλοί εκτιμούν στο δημαρχείο ότι μπορεί να συμβεί] διότι πολύ απλά το έργο αποτελεί διαχρονική επιθυμία όλων των δημοτών ενώ με το που θα ξεκινήσουν οι εργασίες, σύντομα θα αρχίσει να υπάρχει οπτικό αποτέλεσμα. Όμως το φθινόπωρο του 2023 έχουμε εκλογές και δεν εξυπηρετεί να ξεκινήσει.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να θυμάται κανείς τα λόγια του Κώστα Κρητικίδη τον Ιούνιο του 2021 απευθυνόμενος σε κάποιες φωνές που κάθε φορά τα βλέπουν όλα στραβά:

«Στόχος μας δεν είναι να βρούμε που είναι λάθος ο Ζορμπάς στο θέμα του κολυμβητηρίου, στόχος μας είναι να γίνει το κολυμβητήριο. Και σε σχέση με την οικονομοτεχνική μελέτη αποφασίστηκε και έγινε από τον κ. Σταθόπουλο χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να έχει αλλάξει την εγκεκριμένη άποψη που είχε το δημοτικό συμβούλιο για 50άρα πισίνα και κλειστό κολυμβητήριο.

Η μελέτη σκοπιμότητας που έγινε, έγινε με κατεύθυνση προφορική του δημάρχου κ. Σταθοπούλου και της τεχνικής υπηρεσίας χωρίς αυτό να έχει επικυρωθεί ποτέ από το δημοτικό συμβούλιο.

Επομένως η αποπεράτωση του ημιτελούς κολυμβητηρίου με το νόμο του 4495 του 2017 περί αποπεράτωση αυθαιρέτων κατασκευών δίνει μία χρυσή ευκαιρία στο Δήμο να προχωρήσει χωρίς το πρόβλημα της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας να το βοηθάμε και όχι να επισημαίνουμε τα ενδεχομένως τρωτά του στοιχεία
». 

Ο κόσμος κουράστηκε και θέλει επίσημη ενημέρωση. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει το έργο. Απλά πράγματα.

Νεότερη Παλαιότερη