Απάντηση Γ. Οικονόμου στην ανακοίνωση του Δημάρχου για τους ΠΑΙΣΔΑΠ


«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες». Άλμπερτ Αϊνστάιν

Όταν δεν σέβεσαι τους νόμους, ούτε τους κανονισμούς που ψηφίζεις γιατί δεν καταλαβαίνεις και έχεις το "ακαταλόγιστο", τότε μπορείς να βλέπεις φαντάσματα, "μαϊντανούς", "συνωμοσίες" και "ιστορίες με αρκούδες". Και να βγάζεις ανακοινώσεις χωρίς να ντρέπεσαι που παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα και οι όροι αποδοχής που ο ίδιος έφερες και ψήφισες "χωρίς να το καταλάβεις"!!!

Αν πράγματι ήθελε και επεδίωκε ο δήμαρχος να κρατήσει τους παιδικούς σταθμούς  ανοιχτούς, έπρεπε να κάνει ό,τι και οι άλλοι Δήμοι, σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους, και όχι απειλώντας και καταφεύγοντας  σε παράτυπες διαδικασίες που κατήγγειλε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ο διάλογος όμως και η συναίνεση είναι άγνωστες λέξεις για τον δήμαρχο. Αλλά για ποιους γονείς ενδιαφέρθηκε, μήπως αυτούς του Συλλόγου Γονέων των παιδικών σταθμών που τους απαξιώνει και τους λοιδορεί συνεχώς λέγοντας μάλιστα ότι “δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε”;

Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι ορισμένα δημόσια πρόσωπα είναι εντελώς ξεκομμένα από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που τα περιβάλλει. Και γι’ αυτό έχουν, κατά κάποιον τρόπο, το ακαταλόγιστο.

Μερικοί "κυβερνήτες και νομείς της εξουσίας" νομίζουν πως έχουν και το ακαταδίωκτο και το ακαταλόγιστο. Ότι  κανείς δηλαδή δεν τους αγγίζει, κανείς δεν τους ελέγχει, κανείς δεν τους τιμωρεί. Διακατέχονται όπως λένε ειδικοί επιστήμονες από το "σύνδρομο αυτοκρατορικής παράκρουσης", ίδιον των ηλιθίων.

Υπάρχουν όμως  όρια. Κι αυτά τα όρια ξεπερνιούνται σχεδόν κάθε μέρα, στα δημοτικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής ,με λόγια και πράξεις. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται πια. Όσο περισσότερο χώρο αφήνουμε, τόσο περισσότερο χώρο διεκδικούν, ας είναι αποτυχημένοι και ανεπαρκείς. Δεν σέβονται τίποτε. Ούτε τον θεσμικό ρόλο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στο χέρι μας είναι να τους περιορίσουμε και να τους βάλουμε στην θέση που τους αρμόζει.



ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη