Αλλάζουμε: Εθελοντισμός και ενεργή συμμετοχή μάς δυναμώνουν στη μάχη κατά των προκλήσεων της Φύσης και όχι μόνο...

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας για να μας υπενθυμίζει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί μια φυσική καταστροφή να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας.

Πρόσφατα, ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα, αλλά όχι ανώδυνα για την καθημερινότητά μας, βιώσαμε και στην Αγία Παρασκευή πώς ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, συνδυαζόμενο με έναν ανύπαρκτο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας από πλευράς Δήμου, ανάγκασε αρκετούς πολίτες να περάσουν δύσκολες ώρες εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Tέτοιου είδους φαινόμενα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα γίνονται ολοένα και συχνότερα στο μέλλον, καθιστώντας τη σύσταση αποτελεσματικών μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο καταλυτική για την ασφάλεια των πολιτών. Μηχανισμών που αφενός θα στελεχώνονται από εξειδικευμένα στελέχη, με διαρκή εκπαίδευση πάνω στο διαρκώς μεταβαλλόμενο αντικείμενο της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και αφετέρου θα ενισχύονται από  ενεργές ομάδες εθελοντών, η συμβολή των οποίων έχει αποδειχθεί διαχρονικά ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ως δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», πέραν από την υψηλή προτεραιότητα που δίνουμε σε θέματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία, συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και ενεργής συμμετοχής στα κοινά, γιατί πιστεύουμε ότι Μαζί μπορούμε να Αλλάξουμε και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται...




Νεότερη Παλαιότερη