Χρηματοδοτήσεις ύψους 17 εκ. ευρώ στον ΣΠΑΥ για θωράκιση & ανάδειξη του Υμηττού

Mε εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με σκοπό την ανάδειξη και θωράκιση του Υμηττού.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο έχουν ήδη εντάξει και δρομολογούν για τον ΣΠΑΥ τα εξής:

• «Δράσεις Θωράκισης και Ανάδειξης Υμηττού» με ποσό χρηματοδότησης 5.744.107,10€ και για «Ψηφιακή Σύγκλιση» με ποσό χρηματοδότησης 4.834.105,58€. (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»)

• «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, περιοχής όρους Υμηττού, αρμοδιότητας ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 5.977.699,54€ (Ταμείο Ανάκαμψης).

• «Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης & Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασία ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 99.596,80€ (Πράσινο Ταμείο).

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού μέχρι σήμερα λειτουργούσε κυρίως από τις εισφορές που έκαναν σε ετήσια βάση οι Δήμοι – Μέλη του.

Η μεγάλη έκταση του Υμηττού και οι ανάγκες δασοπροστασίας και διαφύλαξης του πράσινου χαρακτήρα του – κυρίως κατά την αντιπυρική περίοδο, επιβάλλουν πιο ριζικές και αποτελεσματικές ενέργειες και αυτές έρχονται με τις χρηματοδοτήσεις γενναίων έργων και παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης & Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

«Όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΣΠΑΥ ήξερα πως το έργο που είχα να επιτελέσω ήταν δύσκολο. Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα, που με χαροποιούν διότι αναδεικνύουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον. Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως ΣΠΑΥ – ποσό ρεκόρ όλων των εποχών – φαντάζουν ως τρελό και άπιαστο όνειρο σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να σου χρηματοδοτήσουν ακόμη και ένα ευρώ. Η καλή και οργανωμένη δουλειά ανταμείβεται και οι πολίτες μας θα απολαμβάνουν το βουνό τους με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Νεότερη Παλαιότερη