Νέα Αρχή: Υπερβολική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο από την ανάθεση αποκομιδής των κλαδιών

Χρυσο-πληρωμένοι εργολάβοι στην Δαμόκλεια Σπάθη των ελέγχων

Σοκαρισμένοι οι δημότες ενημερώθηκαν για το νέο κατόρθωμα του δημάρχου, την σκανδαλώδη  απευθείας ανάθεση  των 620.000 ευρώ για την αποκομιδή των κλαδιών!!!

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, Γιώργος Οικονόμου, καταψήφισε την απόφαση του  Δημάρχου  που ήρθε για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή εκ των υστέρων, με την επίκληση του άμεσου και  προφανούς κινδύνου και της  απειλής άμεσης ζημιάς.

Μετά από αρκετές ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν επαρκώς από τον δήμαρχο, διατύπωσε τις σοβαρές ενστάσεις του και στην τοποθέτησή του τεκμηρίωσε, ότι κατά την άποψή του, δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για τέτοιου μεγέθους και χρονικής διάρκειας απευθείας ανάθεση.

Υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά γι’ αυτό το γεγονός που δεν έχει προηγούμενο και πολλές διαπιστώσεις που αποδομούν την νομιμότητα της απόφασης:

1. Η απόφαση του δημάρχου για την απευθείας ανάθεση έχει ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2022 και στην διαύγεια αναρτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου!!! Ένα τόσο σοβαρό θέμα ξεχάστηκε ή να υποθέσουμε κάτι άλλο;

2. Δεν υπήρξε πρωτογενές αίτημα, καμία εισήγηση, ούτε εκτίμηση κόστους και πρόταση από την αρμόδια Διεύθυνση και ο δήμαρχος ενήργησε αυτοβούλως.  Γιατί όμως δεν το ζήτησε τόσες ημέρες που μεσολάβησαν και πώς το γραφείο δημάρχου υποκατέστησε μια ολόκληρη διεύθυνση; Ποιος συνέταξε τον Προϋπολογισμό, αν υπάρχει; Ποιος τον υπέγραψε;

3. Με τα οικονομικά δεδομένα της απόφασης υπολογίζεται ότι η διάρκεια της σύμβασης υπερβαίνει το τρίμηνο, διάστημα που από μόνο του  αναιρεί την επίκληση των εξαιρετικών διαδικασιών του Νόμου!!!

4. Το ύψος του ποσού της απευθείας ανάθεσης δεν δικαιολογείται για το μέγεθος του Δήμου μας λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσά που δαπάνησαν άλλοι Δήμοι.

5. Η επιλογή του  συγκεκριμένου αναδόχου και η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής στο έργο του  διώροφου παιδικού σταθμού, όπου παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται η σύμβαση με τον ίδιο ανάδοχο,  μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

6. Γιατί για άλλη μία φορά αποκλείστηκαν επιχειρήσεις της πόλης που διαθέτουν μηχανήματα;

Ο δήμαρχος που απέτυχε παταγωδώς και στην ‘Μήδεια’ και στην ‘Ελπίδα’ προχώρησε σε μία  "σκανδαλώδη" απευθείας ανάθεση αποκομιδής κλαδιών επιβαρύνοντας με ένα υπερβολικό ποσό τους δημότες. Δεν θα μείνουμε στα λόγια. Δεσμευόμαστε ότι θα φροντίσουμε ώστε το θέμα αυτό να διερευνηθεί και να ελεγχθεί αρμοδίως.
 
Απαιτούμε απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη