«Νίκη»: Επιτυχία της θητείας μας η είσπραξη ενοικίων από το Γιαβάσειο


Από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής εισπράττει 10.000€ μηνιαία από την ενοικίαση του οικοπέδου του, επιφανείας 380τμ,που βρίσκεται στην οδό Ερμού (Γιαβάσειο Κληροδότημα). Μάλιστα μετά από δυο χρόνια, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο 2023, θα εισπράττουμε 20.000€ μηνιαία.

Το κληροδότημα Γιαβάση παρέμενε επί μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητο, με συνέπεια την απώλεια τεραστίων εσόδων για το Δήμο και την πλήρη ερείπωση του που ολοκληρώθηκε από πυρκαγιά το 2013.

Η Δημοτική αρχή Σταθόπουλου εντοπίζοντας, τα παραπάνω προβλήματα, ξεκίνησε το 2016 τις απαιτούμενες διαδικασίες. Στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε η Εταιρεία που πλειοδότησε ανέλαβε την εκμετάλλευση του για 14 χρόνια με την υποχρέωση να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κτίριο με πλήρη εξάντληση του επιτρεπόμενου συντελεστού (συντελεστής δόμησης 3) και να το παραδώσει στη συνέχεια στο Δήμο μας.

Έτσι ο Δήμος πέρα από το έσοδο άνω των 2,5 εκ. ευρώ από ενοίκια τα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια, με τη λήξη της εκμίσθωσης θα παραλάβει το ακίνητο σε κατάσταση που ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή του.

Στη θέση του κατεστραμμένου κτιρίου, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο με πολύ μεγαλύτερη αξία και πηγή πολύ μεγαλύτερων εσόδων.

ΥΓ: Τι έχει να μας πει άραγε η Δημοτική αρχή Ζορμπά 2011-14 για τα έσοδα που λόγω αδιαφορίας τους απώλεσε ο Δήμος μας;Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη