«Νίκη»: Υπέρογκο το ποσό των 620.000€ για τα κλαδιά, μετά την πλήρη αποτυχία με τα χιόνια

Με το υπέρογκο ποσό των 620.000€ (500.000€ συν 24% ΦΠΑ) πληρώνει ο Β. Ζορμπάς εργολάβο της επιλογής του, χωρίς διαγωνισμό, για την απομάκρυνση των κλαδιών επικαλούμενος την χιονόπτωση.

Σε κανένα άλλο Δήμο του Βόρειου τομέα δεν υπάρχει τέτοια χρηματική σπατάλη. Όλοι, οι παρόμοιοι με εμάς Δήμοι, εκταμίευσαν εξαιρετικά λιγότερα χρήματα.

Ενημερώνουμε ότι η ανάθεση του έργου έγινε χωρίς προγραμματισμό, χωρίς διαφάνεια και χωρίς χρονικό ορίζοντα αποκομιδής των κλαδιών.

Το μόνο που καθορίζεται είναι η αμοιβή με βάση τις ώρες εργασίας, κάτι εντελώς υποκειμενικό που εξαρτάται απολύτως από τις διαθέσεις του εργολάβου.

Μάλιστα, η επίκληση του κατεπείγοντος θα όφειλε να έχει χρονική διάρκεια.

Είναι απαράδεκτο να γίνεται τέτοια κατάχρηση δικαιώματος απευθείας ανάθεσης και με πρόσχημα τον παγετό να δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό με πληρωμή με την ώρα και πολλή μεγάλη ασάφεια όρων.

Θα περιμένουμε να σταλεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, απόφαση την οποία καταψηφίσαμε, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και το Ελεγκτικό συνέδριο για έλεγχο νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση στην αποτυχία διαχείρισης των περσινών χιονοπτώσεων ήρθε το φετινό φιάσκο που μας διέσυρε στο Πανελλήνιο.

Σε όλες αυτές τις αποτυχίες προστίθεται σήμερα και το σκάνδαλο αυτής της τεράστιας ανάθεσης, ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι πληρώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ανεπάρκεια της αρχής Ζορμπά.


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»


 

Νεότερη Παλαιότερη