Η αποτυχία του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΔΕΔΔΗΕ να αντιμετωπίσουν τον χιονιά


 Η αποτυχία του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΔΕΔΔΗΕ να αντιμετωπίσουν τον χιονιά

Η αποτυχία του Δήμου να αντιμετωπίσει την «Ελπίδα» ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως έγινε με τα αμάζευτα κλαδέματα και με όλα τα άλλα  προβλήματα που διαιωνίζονται στην πόλη μας. Αιτίες, η λειψή χρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη σχεδιασμού και προετοιμασίας. Για όλα βέβαια η Δημοτική αρχή προβάλλει δικαιολογίες, που όμως δεν μπορούν να μειώσουν τις ευθύνες της για το χάος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Όφειλε να απαιτήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κράτος και προσλήψεις έκτακτου προσωπικού λόγω έκτακτων αναγκών, όφειλε να σχεδιάσει την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον χιονιά, αφού ήξερε από πέρυσι τι θα επακολουθήσει και τέλος όφειλε να προετοιμάσει τους δημότες με οδηγίες για κάθε ενδεχόμενο, να επιτηρήσει το ηλεκτρικό δίκτυο, να οργανώσει ομάδες εθελοντών ανά συνοικία κλπ.

Ο Σύλλογός μας ευχαρίστως θα συμμετείχε στην συγκρότηση συνοικιακών εθελοντικών ομάδων που θα συγκροτούντο με πρωτοβουλία του Δήμου και θα υποστήριζαν το έργο της πολιτικής προστασίας στην περιοχή μας, στο βαθμό που δεν θα υποκαθιστούσαν τις υποχρεώσεις του Δήμου και της Πολιτείας.

Τεράστιες οι ευθύνες της Περιφέρειας που άφησε στην τύχη τους, τους μεγάλους οδικούς άξονες με απίστευτες σκηνές ταλαιπωρίας των πολιτών. Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή κλιμακώνεται, η περιφέρεια επιλέγει να δαπανά για την πολιτική προστασία μόνο το 2% του προϋπολογισμού της δίνοντας έμφαση μόνο στο φαίνεσαι αγνοώντας το πράττετε!  Όφειλε να διαθέσει τα ποσά που ήταν αναγκαία ώστε να μπορεί η πολιτική προστασία της Περιφέρειας να κρατήσει ανοιχτούς όλους τους δρόμους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα του πόσο κακή μπορεί να γίνει μια επιχείρηση εξ αιτίας της ιδιωτικοποίησής της. Δυστυχώς, η συνεχής μείωση του τεχνικού προσωπικού και η μεταφορά του έργου σε εργολάβους απέδειξε και πέρυσι με την «Μήδεια» και φέτος με την «Ελπίδα», ότι τους μόνους που εξυπηρετεί είναι οι εργολάβοι και οι παχυλώς αμειβόμενοι διοικούντες τον ΔΕΔΔΗΕ. Για τους οικιακούς καταναλωτές και το ελάχιστο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας έχουν επιφυλάξει, ένα κακοσυντηρημένο δίκτυο και απίστευτη ταλαιπωρία από τις συχνές και πολυήμερες βλάβες. Δεν πρόκειται να υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών αν δεν ξαναγίνει ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ δημόσια 100% επιχείρηση με προτεραιότητα την κοινή ωφέλεια και όχι τα κέρδη των μετόχων της.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του

           Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου              
Κοντόπευκου - Παράδεισου – Πευκακίων
 Αγίας Παρασκευής


Νεότερη Παλαιότερη