Ανοικτή επιστολή του Κώστα Τσιαμπά προς τον κ. Δήμαρχο, αρχηγούς παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους

Οι λύσεις των “μεγάλων” προβλημάτων της  πόλη μας επειδή δεν ολοκληρώνονται σε μια θητεία, πρέπει να στηρίζονται στη συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων.

Η πόλη μας, όπως περσινή χρονιά, το τελευταίο διήμερο της κακοκαιρίας αντιμετώπισε δύο βασικά προβλήματα, το κλείσιμο των δρόμων και τις διακοπές ρεύματος, λόγω των χιονοπτώσεων, με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των δημοτών.

Τι κάνατε, πρωτίστως η Διοίκηση και δευτερευόντως η Αντιπολίτευση από πέρυσι μέχρι φέτος, για να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία των Δημοτών.

Εκ του αποτελέσματος «ΤΙΠΟΤΑ».

Θα συνεδριάσει το ΔΣ και ελπίζω αυτή τη φορά, να αντιμετωπίσετε, όλοι, το πρόβλημα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και η συζήτηση να εξελιχθεί ομαλά και με σύνθεση απόψεων να βρείτε τις καλλίτερες και εκτελεστές λύσεις

Να θυμάστε ότι ένα σωστά προσδιορισμένο πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50% (Einstein).

Το κλείσιμο των δρόμων έχει πολλές αιτίες μερικές των οποίων είναι:

Η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχει εμπειρία αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων. Ο Δήμος οφείλει να τους στείλει φυλλάδια με βασικές οδηγίες.

Τα οχήματα χωρίς αλυσίδες, ιδιαίτερα, στους ανηφορικούς δρόμους, ακινητοποιούνται και στη συνέχεια εμποδίζουν την κίνηση των εκχιονιστικών μέσων, νοσοκομειακών οχημάτων κλπ. Να απαγορευτεί η κίνηση χωρίς αλυσίδες μέχρι να καθαριστούν οι δρόμοι και σταματήσει η χιονόπτωση.

Έγκαιρη ενοικίαση των αναγκαίων μηχανημάτων μικρών και μεγάλων και σωστός προγραμματισμός λειτουργίας.

Οι διακοπές ρεύματος προκαλούνται κυρίως από την πτώση των δένδρων, που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές παρεμβάσεις στο ριζικό τους σύστημα από τις εκσκαφές κατά την εκτέλεση διαφόρων έργων.

Ή ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων από τη ΔΕΗ, απαιτούνται όμως μεγάλα κεφάλαια που δεν υπάρχουν και δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου.

Ο Δήμος διαθέτει κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό στο πράσινο, να εντοπίσει τα επικίνδυνα δένδρα και να τα κόψει με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Δεν είναι δυνατόν μεγάλα πεύκα να έχουν πάρει επικίνδυνη κλείσει να μην κόβονται αλλά να παραμένουν, με κίνδυνο να τραυματισθούν άνθρωποι και να καταστρέφουν τα καλώδια της ΔΕΗ σε κάθε χιονόπτωση, όπως έγινε πέρυσι και τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στις αναπλάσεις των πεζοδρομίων την περίοδο 2013-2014 κόπηκαν παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις κάποιων, περίπου 350 δένδρα αλλά φυτεύσαμε πάνω από 3000, επηρεάστηκε και άλλαξε το περιβάλλον;;; όχι βέβαια.


O

Επικεφαλής της Παράταξης Οραμα για την Αγία Παρασκευή

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
τ.  Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών

Νεότερη Παλαιότερη