Πρόταση για κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω «Ελπίδας» – Σε λίγες ώρες οι ανακοινώσεις


«Με δεδομένο ότι αύριο Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα είναι παγωμένα, η πρότασή μου είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο». Σημειώνεται ότι ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας, σήμερα το πρωί.

Ο Περιφερειάρχης εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, το απόγευμα θα γίνουν όπως είπε οι επίσημες ανακοινώσεις, που θα ακολουθήσουν διευρυμένη σύσκεψη, ενώ αποφάσεις για τα σχολεία κατά τόπους θα ληφθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες από τις Περιφέρειες ανά τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος έπεσε στους -10,4 βαθμούς Κελσίου στο Νέο Καύκασο Φλώρινας, στους -10 στο Περτούλι Τρικάλων, στους -9,7 στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας, στους -9,4 στο Μέτσοβο, στους -9 στη Βλάστη Κοζάνης, στους -8,8 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -8,6 στη Φλώρινα και στους -8,4 στο Νευροκόπι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είπε: «η ασφάλεια των παιδιών προέχει των πάντων. Θα το εκτιμήσουμε στην απογευματινή μας συνάντηση στην Περιφέρεια. Η ασφάλεια των παιδιών και από άποψη των μετακινήσεων και από την πλευρά της ιατρικής προέχει καθώς δεν είναι μόνο το χιόνι και ο παγετός αλλά και τα κλειστά παράθυρα στα σχολεία».

Το θέμα της λειτουργίας των σχολείων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» θα συζητηθεί στη διευρυμένη διαδικτυακή σύσκεψη της περιφέρειας Αττικής σήμερα το απόγευμα κατόπιν σύσκεψης όπου θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα.

ertnews.gr 

Νεότερη Παλαιότερη