«Νίκη των πολιτών»: Να προστατεύσουμε τα σχολεία μας από την πανδημία

Ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία μας, μετά την διακοπή των εορτών, σε κλίμα ανασφάλειας.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλεται να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα μέτρα, μέσα στην πανδημία, για την ασφάλεια μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι αρμόδιοι πρέπει να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα αιτήματα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην εκπαίδευση, προκειμένου η αναγκαία επιστροφή των παιδιών στο ζωτικό τους χώρο να μην συνοδευτεί από διασπορά του ιού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Ισχύει επίσης ότι για αναστολή λειτουργίας μιας τάξης πρέπει να υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο 50%+1 των μαθητών, ποσοστό που είναι πολύ μεγάλο. Αλλοίμονο αν φτάσουμε σε τέτοιους αριθμούς ανά τάξη.

Υπάρχουν, παράλληλα, πολλοί Δήμοι που προμηθεύτηκαν rapid test και τα έδωσαν στις σχολικές μονάδες ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και μαθήτριες στην περίπτωση που οι γονείς δεν κατάφεραν να βρουν.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές/τριες μας να έχουν μια καλή σχολική περίοδο και παράλληλα να τους πούμε ότι έχουν δικαίωμα στη γνώση και την κοινωνικοποίηση που τους προσφέρει το σχολικό περιβάλλον.

Ευχή όλων, είναι να μην ζήσουμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας.


Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»


 

Νεότερη Παλαιότερη