Νέα μέτρα: Τι ώρα θα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφέ

pixabay

Νέα μέτρα για να ανακοπεί το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που καλπάζει λόγω της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (27/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ανάμεσα σε όσα ανακοινώθηκαν, αλλάζει το ωράριο καταστημάτων εστίασης, μπαρ και καφέ, όπου θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι, ενώ αστερίσκος υπάρχει σε ό,τι αφορά τη μουσική. Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.
 
Η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός Υγείας αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ενώ είναι απαραίτητες οι μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα 6 άτομα ανά τραπέζι.


Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Ο κ. Πλεύρης έκανε έκκληση στους νέους που νοσούν να μην έρθουν σε επαφή με γονείς και παππούδες και ανακοίνωσε πως μετά τη σύσκεψη των ειδικών, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι:
    

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.


Νεότερη Παλαιότερη