Δεν συναινεί στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές η ΕΝΕΒΑΠ

Η Ενεβαπ - Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής γνωστοποιεί την ένστασή της σε οποιαδήποτε διαβούλευση αφορά το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

Με έγγραφο της η Περιφέρεια Αττικής μέσω της κ. Κεφαλογιάννη μας κάλεσε να μπούμε σε διαβούλευση ώστε να ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες (Κρεοπωλεία, Οπωροπωλείο, Αρτοποιία, Ιχθυοπωλεία) όλες τις Κυριακές του χρόνου και μέσω της απόφασης μας ο Δήμος να ανακοινώσει αν στα όρια της πόλης επιτρέπει να υπάρχει η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Βέβαια στην επιστολή της η κ. Κεφαλογιάννη δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ που έχουν τις παραπάνω δραστηριότητες και γιατί μια τέτοια κίνηση γίνεται μόνο στον βόρειο τομέα Αθηνών ζητώντας μια γρήγορη απόφαση δίνοντας μας περιθώριο 8 ημερών.

Η μοναδική δικαιολογία ήταν πως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά θεωρούνται τουριστικές περιοχές (!!) και κάτι ανάλογο πρέπει να αποφασιστεί και για τις υπόλοιπες πόλεις του Βορείου τομέα.

Η απόφαση του Δ.Σ. που στάλθηκε και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής είναι αρνητική, όπως ήταν και η παλαιότερη  απόφαση γενικής συνέλευσης της ΕΝΕΒΑΠ.

Θεωρούμε πως κανένας Εμπορικός σύλλογος ή Δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα αλλά το κεντρικό κράτος και σίγουρα η κίνηση της Περιφέρειας Αττικής γεννά πολλά ερωτηματικά για το που θα καταλήξει μια τέτοια διαβούλευση και η σκέψη μας πάει σε παλαιότερες συζητήσεις για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για να αφαιρεθεί η μία μέρα που έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας για ξεκούραση.

Νεότερη Παλαιότερη