Γιάννης Μυλωνάκης: Θα αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή ΚΑΙ μαζί με τους συμπολίτες με αναπηρίες


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έρχεται, για άλλη μια χρονιά, να υπενθυμίσει το χρέος μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, αλλά και να αναδείξουμε τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ένα χρέος το οποίο αφορά όλους μας, αφού η ένταξη των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής στις πόλεις που ζούμε αποδίδει οφέλη στο σύνολο της κοινωνίας.

Δυστυχώς, με εξαίρεση τους ανθρώπους που είναι οι ίδιοι ΑμεΑ ή συμβιώνουν με ΑμεΑ, οι περισσότεροι θυμόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα συγκεκριμένα άτομα μόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ οι πόλεις μας παραμένουν ακόμη -σε μεγάλο βαθμό- αφιλόξενες σε αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Αγία Παρασκευή. Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της ή επισκέπτεται τα δημοτικά κτήριά της αντιλαμβάνεται αμέσως -ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζει κάποιου είδους αναπηρία- ότι κάθε άλλο παρά εύκολα προσβάσιμη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η ευθύνη μας ως αιρετών να Αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση είναι μεγάλη. Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού βασικών υποδομών στην πόλη μας, προκειμένου οι συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας να νιώσουν πραγματικά ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας μας.

Σχετικά με το θέμα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιάννης Μυλωνάκης, σχολιάζει: «Το όνομα της παράταξής μας παραπέμπει ευθέως στις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας προκειμένου αυτή να αποκτήσει σύγχρονα χαρακτηριστικά, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Μία από αυτές τις αλλαγές έχει να κάνει με το πώς αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας ΑμεΑ. Η αναγνώριση των αναγκών τους, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, η διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους στην πόλη μας, για εμάς βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό τόσο σε επίπεδο υποδομών για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, όσο και δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενεργή εμπλοκή τους σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής στην Αγία Παρασκευή.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να Αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή ΚΑΙ μαζί με τους συνδημότες μας με αναπηρίες».

Νεότερη Παλαιότερη