Γιώργος Οικονόμου: Δημοτικά Ιατρεία. Τώρα ξύπνησαν;

Με αφορμή την καθυστερημένη διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Δήμο μας για την μίσθωση ακινήτου, με σκοπό την λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων, θυμίζουμε στους δημότες:

Στη διάρκεια της μισής θητείας της η  Δημοτική Αρχή αγνόησε τις φωνές των κατοίκων και των δημοτικών παρατάξεων για τα Δημοτικά Ιατρεία Τσακού. Επί δύο χρόνια και σε περίοδο πανδημίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Τσακού, εκπέμποντας SOS, ζητούσε την αναβάθμιση των Ιατρείων, τα οποία υπολειτουργούσαν και παρουσίαζαν θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης. Απαιτούσαν τη μεταφορά τους σε κτίριο που να διαθέτει ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ και παρκινγκ ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι. Οι δημοτικές παρατάξεις επίσης, τόνιζαν την προκλητική αδιαφορία των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα τη θλιβερή απουσία δημοτικών εκπροσώπων στις συζητήσεις που έγιναν. Ουδείς άκουγε τόσα χρόνια την αναγκαιότητα ύπαρξης και βελτίωσης των δομών υγείας στο Δήμο μας, τη σημασία τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη όλων των ηλικιακών ομάδων, ανασφάλιστων ή οικονομικά αδύναμων και τη δυνατότητα μερικής συνταγογράφησης για αμεσότερη εξυπηρέτηση του κοινού, όπως γίνεται σε άλλους Δήμους.
 
Η πτώση σοβάδων ένα χρόνο πριν «καταπλάκωσε» τις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες των ιατρείων στον Τσακό. Εκφράστηκαν φόβοι για διάλυση της δομής και τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη άμεσης επίλυσης του θέματος, που ειδικά εν μέσω πανδημίας, θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση άμεσων περιστατικών, στην κατ΄οίκον επίσκεψη σε ηλικιωμένους, στην προληπτική Ιατρική και την αγωγή Υγείας.

Τώρα με μεγάλη καθυστέρηση ξύπνησαν από τον λήθαργο και απεγνωσμένα αναζητούν λύση!!! Ποιος τους έφταιγε μέχρι τώρα; Μήπως η αντιπολίτευση που έκανε κριτική αλλά και προτάσεις;
 
Η ολιγωρία που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά είναι απογοητευτική και η αδιαφορία τους καταστροφική για τους δημότες. Πέτυχαν μέσα σε λίγο διάστημα και εν μέσω πανδημίας το ακατόρθωτο, να ακυρώσουν και να μηδενίσουν τον εθελοντισμό υγείας και  φροντίδας στην πόλη μας. Μια πόλη που «ζηλεύει» γειτονικούς δήμους, όπως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, που λειτουργεί άψογα στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με πολλές ειδικότητες εθελοντών γιατρών, υποδειγματικές δημοτικές δομές και άριστη οργάνωση. Ευχαριστούμε το προσωπικό  αυτών των δομών που εξυπηρετεί και μέρος των συμπολιτών μας.

Διεκδικούμε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, για τους δημότες μας, με κριτική και προτάσεις, καλύτερες συνθήκες υγείας και φροντίδας.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη