"Νέα Αρχή": Κοιτάξτε ποιος μιλάει

Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος με τις ακραίες αντιδημοκρατικές αντιλήψεις του και συμπεριφορές, οδήγησε στην  ακύρωση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου με την αποχώρηση τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Και είχε το θράσος με αναρτήσεις και ανακοινώσεις να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να «στολίσει» με τον γνωστό χυδαίο τρόπο και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς πέραν των άλλων και τον  επικεφαλής της παράταξής μας.

Ποιος όμως μιλάει;

Αυτός που με τις κακές επιλογές του κατασπαταλά τα αποθεματικά των ανταποδοτικών τελών και των ιδίων πόρων, στους «φωτογραφικούς»  διαγωνισμούς του ενός με τις μηδαμινές εκπτώσεις και  τις απευθείας αναθέσεις. Αγοράζουμε πανάκριβα απορριμματοφόρα, πολύ ακριβότερα από τις τιμές που προμηθεύονται όλοι  οι άλλοι Δήμοι. Σύντομα θα δώσουμε τα στοιχεία στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και στην δικαιοσύνη 

Αυτός που καταχρηστικά εξαφάνισε από τα έσοδα  σχεδόν 900.000 ευρώ από τις επιχορηγήσεις του προγράμματος «Φιλόδημος»  για να διογκωθεί το έλλειμμα,  ώστε να δικαιολογήσει τις αυξήσεις των δημοτικών τελών.

Αυτός που χωρίς καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση  και τους φορείς, επιχείρησε αιφνιδιαστικά και μεθοδευμένα να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 5% και να φορτώσει τα βάρη στους δημότες και στους επαγγελματίες.

Αυτός που πεισματικά και αντιδημοκρατικά αρνήθηκε να βάλει την πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε ψηφοφορία ως όφειλε.

Αυτός που δεν αντιλαμβάνεται την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι δημότες και οι επαγγελματίες,  αλλά και σε τι αδιέξοδα έχει οδηγήσει την πόλη που κυριολεκτικά βρωμάει

Δεν θα τον παρακολουθήσουμε στο παραλήρημά, του ούτε όμως θα ανεχθούμε άλλο την συμπεριφορά του, τους χαρακτηρισμούς του και την ζημιά την οποία υφίσταται η πόλη. Θα λογοδοτήσει σύντομα στην δικαιοσύνη. Δεσμευόμαστε γι αυτό.

Μία σειρά περιστατικών με επικεφαλής και στελέχη δημοτικών παρατάξεων, με εργαζομένους,  με φορείς, προέδρους συλλόγων και  σωματείων, με τις γνωστές λεκτικές εκτροπές και χαρακτηρισμούς, επιβεβαιώνουν την διαπίστωση, ότι  έχει έλλειμα επικοινωνίας, συνεννόησης και σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη.

Και το χειρότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει όλη αυτή την αποκλίνουσα συμπεριφορά: με εκφοβισμούς, λεκτική βία, ψεύδη  και« πολιτικό bullying».

Είναι πλέον προφανές ότι αυτή η κατάσταση «δεν πάει άλλο»

Γιατί το κόστος για την πόλη δεν είναι μόνο πολιτικό και  οικονομικό από τις κακές επιλογές. Είναι έντονα κοινωνικό και ηθικό, ακουμπά την ίδια την λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Και αυτή την τοξικότητα και την κατάπτωση πρέπει να την αποτρέψουμε.  


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη