«ΝΙΚΗ των Πολιτών»: Οχι στην αύξηση των δημοτικών τελών - Απαιτούμε μείωση 20% στα καταστήματα

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ
- ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ
- ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής συζητά σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου τα τέλη Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν σπίτια και καταστήματα στον Δήμο.

Σε συνθήκες πανδημίας, μεγάλης ακρίβειας και αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και υστέρησης εσόδων των καταστηματαρχών, επιβάλλεται να μειώσουμε τα τέλη των καταστημάτων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται  να μην γίνει καμία αύξηση για τις οικίες όπως σχεδίαζε η Δημοτική Αρχή Ζορμπά.

Μια Δημοτική αρχή που ενώ αδυνατεί να διατηρήσει την πόλη καθαρή, κουνάει αλαζονικά το δάκτυλο στους πολίτες και προαναγγέλλει εκδικητική επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

Στην προσπάθεια της αυτή, υποεκτιμά στην εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή, τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τα κατά 30% επιπλέον δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει μικρότερα έσοδα για να αυξήσει τα τέλη.

Την ίδια στιγμή, καταχρηστικά και παράνομα, δεν έχει εγγράψει μεγάλα ποσά επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για αγορά απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου.

Επιβαρύνει έτσι τους Δημότες κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ, αφού επιδιώκει να αγοράσει με χρήματα του Δήμου, και όχι της επιχορήγησης, οχήματα καθαριότητας. Οχήματα, κάποια των οποίων ελέγχεται η αναγκαιότητα τους και τα περισσότερα έχουν ανεξήγητα μεγάλο ύψος αγοράς.

Η καταστροφική πολιτική του κ Ζορμπά στην πόλη μας ακουμπάει πλέον άμεσα την «τσέπη» κατοίκων και καταστηματαρχών με την προσπάθεια του να επιβάλει αύξηση τελών χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής» από κοινού με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απαιτούμε μείωση των τελών 20% για τα καταστήματα και καμία αύξηση για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Διαβεβαιώνουμε, τέλος, τους πολίτες ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος για να μην επιτρέψουμε στον Β. Ζορμπά να εφαρμόσει την καταστροφική, στα έσοδα του Δήμου, πολιτική του.Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη