Λύση στο πρόβλημα του ύπνου των νηπίων ζητά ο Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ

Για ακόμα μια χρονιά το πρόβλημα του ύπνου για τα νήπια δεν έχει λυθεί στον δήμο μας. Σε 5 από τους 6 σταθμούς δεν καλύπτεται η βασική ανάγκη της ξεκούρασης – ύπνου. Όσα νήπια έχουν ανάγκη των ύπνο, κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες.

Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να έχει υγιή και ολοκληρωμένο ύπνο που θα του παρέχει ξεκούραση και ηρεμία πάνω σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα, την ίδια ώρα που άλλα παιδάκια γύρω του παίζουν και, όπως είναι αναμενόμενο, κάνουν φασαρία; Ταυτόχρονα, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρο πως δημιουργούνται μυοσκελετικά προβλήματα, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά 2,5-4 χρονών.

Όλα τα παραπάνω έχουν αποτέλεσμα όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο, να γυρίζουν κουρασμένα και νευρικά στο σπίτι μετά το σχόλασμα. Οι γονείς που έχουν τη δυνατότητα, παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση η λύση είναι παππούδες – γιαγιάδες ή ιδιωτικός σταθμός – νταντά, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Αν δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα για τα παραπάνω, πρέπει να ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ζητάμε ως γονείς το αυτονόητο, όλα τα νήπια που θέλουν να κοιμηθούν να έχουν την δυνατότητα να το κάνουν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Ζητάμε λύση από την διοίκηση των παιδικών σταθμών. Οι παιδαγωγοί δεν έχουν καμία ευθύνη για την άθλια αυτή κατάσταση, το αντίθετο, βάζουν τα δυνατά τους για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών κόντρα σε κάθε δυσκολία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Μετά από παρέμβασή του Συλλόγου λόγω καταγγελιών από γονείς του Γ΄ Σταθμού ότι νήπια από την κούραση κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες, η Διοίκηση αναγκάστηκε να δώσει κάποια λύση.

Το Σάββατο 2 Οκτώβρη έγιναν οι απαραίτητες εργασίες από συνεργείο και άνοιξε μια αίθουσα ύπνου για τα νηπιακά τμήματα. Πλέον οι γονείς που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη τον ύπνο, θα μπορούν να τα αφήνουν στο σταθμό.

Είναι γνωστό πως οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής έχουν μικρούς χώρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλα τα παιδιά να κοιμηθούν σε μία μόνο αίθουσα. Μετά από την πίεση που ασκήσαμε, η Διοίκηση αποφάσισε να τοποθετούνται κρεβατάκια στην αίθουσα απασχόλησης για να κοιμούνται όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο ενώ παράλληλα θα παίζουν τα υπόλοιπα στον ίδιο χώρο.

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της διεκδίκησής μας. Χρειάζεται συνέχεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών. Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.


Καλούμε τους γονείς κάθε σταθμού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γ΄ Σταθμού. Ακόμα και αν έχουμε βρέφος, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Ακόμα και αν δεν έχει ανάγκη τον ύπνο το δικό μας παιδί, αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Ό,τι είναι απαραίτητο για την υγεία ενός παιδιού δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Ελάτε σε επικοινωνία με το Σύλλογο για αυτό ή κάποιο άλλο πρόβλημα που έχετε εντοπίσει. Όλοι μαζί θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για το καλό των παιδιών μας.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 

Email: syllogosgoneonps@gmail.com

Νεότερη Παλαιότερη