Πραγματοποίηση ανοικτής συζήτησης από τον ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την προστασία του Υμηττού

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση - συνάντηση με θέματα τον Εθελοντισμό και την Πολιτική Προστασία υπό την Αιγίδα του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού. Η δράση έλαβε χώρα στο Φυλάκιο Κ.Σ. του ΣΕΠΠΒΑΤΥ στην περιοχή του Αϊ Γιάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε, πολλοί εκ ων οποίων είχαν έλθει στο φυλάκιο μας την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού. Παραβρέθηκαν επισης εκπρόσωποι του 12ου Π.Σ., καθώς επίσης και η βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο κος Σαμωνάς Γιάννης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιανίας - Γλυκών Νερών. 



Την συζήτηση προλόγισε και διηύθυνε το μέλος του ΣΕΠΠΒΑΤΥ και απόστρατος του Π.Σ. κος Στάθης Ανθόπουλος. Τα θέματα τα οποία ανέλυσε εμπεριστατωμένα πάνω στην ισχύουσα Νομοθεσία είχαν να κάνουν με την αποστολή και τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, τις αρμοδιότητες, τους σκοπούς, με την οργάνωση της ομάδας πεζοπόρου τμήματος και των αναγκαίων εφοδίων, καθώς επίσης και με την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο. Η ανάλυση ήταν εξαιρετικά εμπεριστατωμένη και οι απαντήσεις που δόθηκαν μέσω της πολυετούς εμπειρίας του κου Ανθόπουλου, βοήθησαν νέα και παλιά μέλη και τους συμπολίτες μας οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον Εθελοντισμό να αντιληφθούν το εύρος των διαδικασιών, ευθυνών και πράξεων που διέπουν το καθεστώς των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στην χώρα μας.

Μετά την συζήτηση ακολούθησε πεζοπορία στο μονοπάτι 11 του Υμηττού, κατά την οποία όλοι απόλαυσαν τις πολλαπλές και εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομές του βουνού μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά με πιο εξειδικευμένες συζητήσεις και νέες διαδρομές.

Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική! Σας περιμένουμε!



Υπεύθυνος Επικοινωνίας Στάθης Ανθόπουλος

Τηλέφωνο Πυροφυλακίου Σ.Ε.Π.ΠΒ/Α.Τ.Υ 210 6065199 Κινητο 6946717017

Mail info@seppvaty.com

Νεότερη Παλαιότερη