Κλειστό δημόσιο και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Τα έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας

Η κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/10) αποφάσισε να θέσει σε ισχύ την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, μια σειρά από περιορισμούς, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πιο αναλυτικά, τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αύριο είναι τα εξής:

1. Μία με οκτώ προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.

2. Κλειστές θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3. Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική

4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15.10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Σημειώνεται, ότι τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται στην εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας, η οποία βασίστηκε στις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν ιδιαίτερα μεταξύ 03.00 και 06.00 το πρωί.

Ιδιαίτερα για τον Κηφισό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος του νερού που έχει συσσωρευτεί είναι ήδη πολύ μεγάλος και είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να πλημμυρίσει, ιδιαίτερα προς τον Πειραιά.

Νεότερη Παλαιότερη