Αντιπολίτευση επί της μαρμάρινης πλάκας

Κατά την προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούσαμε μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στη διάρκεια της διαδικασίας των δηλώσεων κι ερωτήσεων να αναφέρεται στη μαρμάρινη επιγραφή της θεμελίωσης του νέου Δημαρχείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Αυτό που τον ενόχλησε ήταν η αναφορά σε όλους τους προηγούμενους δημάρχους μέσα σε παρένθεση και ζήτησε να αφαιρεθεί αυτή λέγοντας πως είναι κάτι το οποίο θα παραμείνει για πάντα. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πρίσμα μέσα από το οποίο κάποιοι προσεγγίζουν τα τοπικά πράγματα αλλά και η ματαιοδοξία της ζωής. Λες και οι άνθρωποι οι οποίοι θα επισκέπτονται με το καλό το νέο δημαρχείο όταν θα ανοίξει τις θύρες του θα τρέχουν να δουν πού βρίσκεται η μαρμάρινη επιγραφή για να διαβάσουν τι αναφέρει. Ωστόσο αυτό εμπίπτει μέσα στα πλαίσια μιας γενικότερης χαμηλών πτήσεων αντιπολίτευσης η οποία είτε στερείται ιδεών, είτε εμφανίζει σημεία κόπωσης μετά από χρόνια ενασχόλησης είτε εκτιμά πώς η αποτελεσματική οδός είναι η κόντρα σε όλα.

Για παράδειγμα με αφορμή τη θεμελίωση του Δημαρχείου κυκλοφόρησε μία δήλωση δύο τριών προτάσεων του προηγούμενου δημάρχου όπου επί το πλείστον έκανε μνεία στην προηγούμενη περιφερειάρχη κλείνοντας με υστερόγραφο ότι η ομιλία αυτή δεν εκφωνήθηκε πότε γιατί ο σημερινός δήμαρχος έκρινε πως δεν υπήρχε χρόνος. Ένας μάλλον περιττός μελοδραματισμός αλλά και ίσως μία ατομική αντίληψη αφού αν ήταν να μιλήσει και ο τέως δήμαρχος ομοίως θα έπρεπε να τοποθετηθούν τόσο ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και ο κ. Σιδέρης καθώς ήταν παρόντες κατά την τελετή αλλά δεν έκριναν στη συνέχεια πως έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για να διατυπώσουν χιλιοειπωμένα πράγματα σε ένα ελάχιστο ακροατήριο των ίδιων προσώπων που έδωσαν το "παρών".

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και με αφορμή τη θεατρική παράσταση στη Βίλα Ιόλα, η μείζονα έβγαλε αρχικά ανακοίνωση όπου βρήκε πάλι τον τρόπο να συνεχίσει την πολιτική αντιπαράθεση.

Φυσικά ο Βασίλης Ζορμπάς οφείλει να είναι πολύ ευχαριστημένος με έναν αντίπαλο ο οποίος πολιτεύεται κατά αυτόν τον κουραστικό κι επαναλαμβανόμενο τρόπο. Είναι προτιμότερο να σου υψώνουν εμπόδια και να επιθυμούν να τους ζητάς την άδεια για το κάθε τι, παρά να σου ανεβάζουν ψηλά τον πήχη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα του κολυμβητηρίου όπου φτάσαμε να ακούσουμε και μία έμμεση προειδοποίηση ότι αν ο δήμαρχος δεν καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων τότε η μείζονα αντιπολίτευση θα οργανώσει συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής. Αντί δηλαδή η προηγούμενη διοίκηση που είχε πέντε χρόνια το τιμόνι του δήμου να πιέσει αφόρητα το σημερινό δήμαρχο με ανακοινώσεις και προτάσεις για το κολυμβητήριο του οποίου την αποπεράτωση όπως αφήνεται να εννοηθεί θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια, αναλώνεται σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αντιπολίτευση που ανεβάζει τα standards είναι εκείνη η οποία αποφέρει στους δημότες.

Νεότερη Παλαιότερη