Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μ. Θεοδωράκη — Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον οικουμενικό δημιουργό

 Φωτογραφία: Eurokinissi

Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Αθηνών, υπό τους ήχους των ανυπέρβλητων έργων του Μίκη Θεοδωράκη, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη, καθώς ξεκίνησε χθες Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα. Την Πέμπτη θα γίνει η ταφή του στον Γαλατά Χανίων. Ο αποχαιρετισμός του θα έχει λιτό χαρακτήρα, καθώς, θα εκφωνήσουν λόγο μόνον η ΠτΔ και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Μία ώρα μετά, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων διά θαλάσσης, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, στην εκκλησία του Γαλατά, και στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί, όπως ήταν και η επιθυμία του, στο Κοιμητήριο του χωριού μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του, Γιάννη.

ertnews.gr 

Νεότερη Παλαιότερη