Αθλητικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης": Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες

παλαιότερη φωτογραφία από τα έργα στο Αθλητικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης"
Εδώ και αρκετά χρόνια επισημαίνουμε ότι πρέπει επιτέλους να βρεθεί μία δίκαιη λύση όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής οι οποίες έχουν εξελιχθεί de facto σε ιδιοκτησίες διαφόρων αθλητικών συλλόγων και σωματείων. Όλα αυτά τα χρόνια ο Ανδρέας Γκιζιώτης και η Λαϊκή Συσπείρωση υπήρξαν μοναχικοί πολιτικοί καβαλάρηδες στο να υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα όλων αυτών των υποδομών και το δικαίωμα των δημοτών να αθλούνται με την παρέα τους και όχι μέσα στα πλαίσια του να είναι μέλος αναγκαστικά κάποιας ομάδας. 

Του Στρατή Μαζίδη

Όταν η πόλη μας διαχρονικά αποφεύγει να θέσει τα όρια ενώ πολλές φορές αναγνωρίζει ότι πρέπει να μπει μία τάξη, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μία προσπάθεια η οποία λειτουργεί με το γνωστό ρητό "είδα φως και μπήκα".

Η τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΟΔΑΠ που υπογράφει ο πρόεδρος του κ Παπασπύρος είναι ενδεικτική. Κι είναι θετικό ότι υπήρξε δημόσια τοποθέτηση και όχι σιωπηλή διαχείριση του θέματος. Πριν καλά-καλά ολοκληρωθούν τα έργα στο αθλητικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης", προκύπτει νεοσύστατο σωματείο κλασικού αθλητισμού το οποίο διεκδικεί χώρο και χρόνο αθλητική υποδομή της πόλης. Ή μάλλον δε διεκδικεί, την παίρνει από μόνο του και την ανακοινώνει! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες φέρεται να ζήτησε εκ των υστέρων τα τέσσερα από τα έξι κουλουάρ του δημιουργηθέντος στίβου. Να σημειωθεί ότι στην πόλη μας σχετικά πρόσφατα, εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί ήδη έναν σωματείο κλασικού αθλητισμού.

Με το σκεπτικό αυτό τι θα απομείνει τελικά στους δημότες οι οποίοι πληρώνουν τα έργα;

Όταν κάποιος δημιουργεί ένα σωματείο εγγράφοντας μέλη από τα οποία εισπράττει συνδρομές, αυτομάτως έχει και έσοδα συνεπώς αναλόγως του ύψους της συνδρομής μπορεί να μισθώσει και τους ανάλογους χώρους. Δε λέμε ότι πρέπει να αποκλειστεί κάποιος από τις αθλητικές υποδομές της πόλης, σίγουρα όμως:

α. Δεν πρέπει να αποκλείονται οι δημότες ή να περιορίζονται σε μη βολικές ώρες 

β. Δεν είναι δυνατόν όποιος θέλει να φτιάχνει ένα σωματείο και δίχως μία Α χρονική παρουσία και ικανά δείγματα γραφής να βασίζει το σχεδιασμό του πάνω στο θεμέλιο πως ο δήμος θα του δώσει ό,τι του ζητήσει

Όλοι οι δημότες έχουμε τα ίδια δικαιώματα σε αυτή την πόλη εφόσον έχουμε και τις ίδιες υποχρεώσεις. Συνεπώς τα όρια της ελευθερίας του ενός σταματούν εκεί που διακρίνονται τα όρια της ελευθερίας του διπλανού του. Θα αναμένουμε από τη διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, αφού τους δόθηκε μία χρυσή ευκαιρία με την παραπάνω άστοχη ενέργεια, να αρχίσουν επιτέλους να τίθενται τα όρια και μία πολύ καλή αρχή θα είναι να προασπιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της της ανακαινισμένης και βελτιωμένης αθλητικής υποδομής του Πάρκου Σταύρος Κώτσης.

Αν πάλι η πόλη αποφασίσει ότι ο πρώτος [ή και ο μοναδικός] λόγος στις αθλητικές υποδομές ανήκει στα σωματεία, τότε ας τους στέλνει και το σχετικό λογαριασμό από τη χρήση τους.

Νεότερη Παλαιότερη