Νέα εποχή στη φροντίδα των ηλικιωμένων με την ένταξη του Άκτιου στην Blocks Group

Ο Άκτιος, ο μεγαλύτερος πάροχος φροντίδας ηλικιωμένων και άνοιας στην Ελλάδα, ανακοινώνει με περηφάνεια τη σύμπραξή του με την Blocks Group, του ηγέτη της μακροχρόνιας φροντίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συνεργασία αυτή, ανοίγει το δρόμο σε μια νέα εποχή μακροχρόνιας φροντίδας για ολόκληρη την περιοχή...

Ο Άκτιος, ένας πολύχρωμος και ζωντανός οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων με δυναμικότητα 288 κλίνες, στελεχώνεται από περισσότερους από 130 εξειδικευμένους επιστήμονες και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας, σε 4 διαφορετικές μονάδες στην περιοχή της Αττικής. Στις μονάδες του προσφέρονται υπηρεσίες φιλοξενίας, εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, καθώς και νοσηλευτική φροντίδα και αποκατάσταση από εγκεφαλικά και κατάγματα. Το μοντέλο διαβίωσης που ακολουθεί είναι δυναμικό, με συχνές εναλλαγές στη διακόσμηση, αναλόγως της εποχής, ποικίλες δραστηριότητες και απασχόληση γεμάτη φως, χρώμα, μουσική. Οι εγκαταστάσεις του και κυρίως, η ατμόσφαιρα που αποπνέουν, θυμίζουν την ενέργεια παιδικού σταθμού και όχι συμβατικά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, όντας πραγματικοί χώροι ζωής και ευεξίας.

«Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι που εντάσσουμε τον Άκτιο στην οικογένεια της Blocks. Οι διεθνούς επιπέδου παροχές που προσφέρει, ο τρόπος διαχείρισης, οι γνώσεις και η εξειδίκευσή του, θα ανυψώσουν τον τομέα φροντίδας όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ομάδα του Άκτιου στελεχώνεται από επαγγελματίες παγκοσμίου επιπέδου με τέτοιο πάθος και ενσυναίσθηση που γίνονται μεταδοτικά…», σχολίασε ο Ilian Grigorov, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Blocks Group.


«Η συνεργασία με την Blocks και τον Ilian Grigorov αποτελεί τιμή και μοναδική ευκαιρία για εμάς, αφού μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για υπηρεσίες φροντίδας υψηλής ποιότητας, με επιστημονικότητα, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε ένα νέο, δυναμικό μοντέλο φροντίδας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, προσφέρεται στον Άκτιο η δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει το πρωτοποριακό του πνεύμα σε ανθρώπους που μπορούν να το αντιληφθούν και να το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο…», δήλωσε ο Δρ. Προύσκας.

Οι ελληνικές μονάδες της Blocks (Άκτιος και Φιλοκτήτης), πλησιάζουν σε δυναμικότητα τις 500 κλίνες και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε στάδιο μακροχρόνιας φροντίδας. Ο Δρ. Κωστής Προύσκας θα συνεχίσει να είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Άκτιου, ενώ παράλληλα, ως Κλινικός Διευθυντής, θα έχει την πλήρη επίβλεψη και εποπτεία των λειτουργιών των Μονάδων Ηλικιωμένων της Blocks Group, σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.   

Η Blocks Group ιδρύθηκε το 2018. Με σχεδόν 1.000 κλίνες σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της μακροχρόνιας φροντίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλύπτοντας όλα τα είδη περίθαλψης και μακροχρόνιας φροντίδας: φροντίδα ηλικιωμένων, φροντίδα άνοιας, βραχυχρόνια και μακροχρόνια αποκατάσταση και κατ’ οίκον φροντίδα. 


   

Νεότερη Παλαιότερη