Διεθνές βραβείο στον Κρητικό εστιάτορα που έσωσε με λαβή Χάιμλιχ τουρίστα από πνιγμό

 

Ο ίδιος έχει ξεκινήσει καμπάνια υπέρ των πρώτων βοηθειών

Τον γύρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου, όπως αποδείχθηκε, έκανε η πράξη του Βασίλη Πατελάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ο οποίος το 2019 έσωσε τουρίστα από πνιγμό, χρησιμοποιώντας τη λαβή Χάιμλιχ.

Ο Βασίλης είναι άριστος γνώστης παροχής α’ βοηθειών, σύμφωνα με το cretalive.gr, και η γνώση του αυτή αποδείχθηκε σωτήρια εκείνο το βράδυ.

Μάλιστα, αμέσως μετά από εκείνη την πράξη του, η υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης (112), με ανάρτησή της στο Twitter, είχε ανακοινώσει ότι αναζητούσε τον Βρετανό τουρίστα που έκανε διακοπές στην Κρήτη και σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στην παρέμβαση εστιάτορα των Χανίων.

Η ΕΑΕΑ είχε σκοπό να καλέσει τον κ. Πατελάκη, αλλά και τον Βρετανό σε εκδήλωση για την σημασία της γνώσης παροχής α’ βοηθειών.

Δύο χρόνια αργότερα, η ΕΑΕΑ βραβεύει σε ειδική εκδήλωση τον κ. Πατελάκη, όχι μόνο για την πράξη του, αλλά και για την καμπάνια που ξεκίνησε ο ίδιος μετά από εκείνο το περιστατικό, ώστε να γνωρίζουν όλοι στοιχειωδώς το τι μπορούν να προσφέρουν σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωποι με ανάλογο περιστατικό.

“Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο. Εξ αρχής ο σκοπός μου ήταν να ανεβάσω το σχετικό βίντεο για να δείξω στον κόσμο πόσο σημαντική είναι η γνώση α’ βοηθειών. Σε ένα τέλειο κόσμο, το μάθημα της παροχής α’ βοηθειών θα διδάσκονταν σε κάθε σχολείο. Ελπίζω αυτό να γίνει πραγματικότητα μία ημέρα”, αναφέρει στο μήνυμα του ο πρέσβης -όπως αναφέρεται- α’ βοηθειών, Βασίλης Πατελάκης.

Νεότερη Παλαιότερη